Aralsjön - en film om miljöpåverkan

Aralsjön var en gång världens fjärde största sjö. Ända fram till 1960-talet täckte sjön en yta ungefär lika stor som Småland. Numera ser det ut som en öken. 

Aralsjön var en gång världens fjärde största sjö. Ända fram till 1960-talet täckte sjön en yta ungefär lika stor som Småland. Numera ser det ut som en öken. Vad hände med Aralsjön och varför finns det knappt några spår kvar av den idag? Det blir en historia om bevattningskanaler, lokala klimatförändringar, sovjettidens giftiga experiment samt förstörda ekosystem. Den här filmen ger ett bra exempel på vad som händer när man inte tillämpar hållbar utveckling. Filmen passar bra för högstadieelever när de läser om natur och samhälle i ämnet biologi. Kapitel: Inledning,  Sjön som försvann, Området blir sovjetiskt, Brytpunkten, Vilken framtid har Aralsjön?, Sammanfattning.

Relaterade resurser

Tema Hållbar utveckling

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om Hållbar utveckling. Temat handlar om vår miljö och om hur vi som individer kan tänka för att bidra till en hållbar utveckling. De flesta forskare är överens om att vi står inför en global uppvärmning med allvarliga följder. Vad krävs för att vi ska kunna vända utvecklingen?

Ekologiskt avtryck

Har du klimatångest? Då är du inte ensam nästan varannan svensk oroas över klimatet, visar en ny opinionsundersökning. Mest klimatångest har unga tjejer medan äldre män oroar sig minst. Och visst finns det anledning att oroa sig. Nya undersökningar kommer ständigt med skräcksiffror om höjda temperaturer, smältande isar och konstiga väderfenomen. Är det kört?

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This