Amatörer

Ett utdöende, litet brukssamhälle. En tysk varuhuskedja som överväger etablissemang på orten. En kommunanställd som får en snilleblixt om hur Lafors skall utmärka sig och sättas på kartan. Missa inte Gabriella Pichlers fantastiska film Amatörer!

 

Amatörer

Lafors. Ett litet samhälle som en gång i tiden hade mycket att erbjuda. Nu en småstad bland många andra, med övergivna industrier och desperat behov av nystart. Problemet verkar vara på väg att lösa sig när en tysk lågpriskedja överväger att öppna en butik i samhället. För att öka tyskarnas vilja att etablera sig i staden, bestämmer sig kommunledningen för att producera en reklamfilm. Då kulturbudgeten tagit slut tvingas ledningen att vända sig till lokala skolungdomar som till tjänstemännens stora fasa väljer bort idylliska bilder, till förmån för egna skildringar av orten. Filmen problematiserar vissa föreställningar om klass och ursprung, men också bilder av småstäder. Den väljer att nyansera cementerade idéer om representation i svensk film. Det handlar om människors levnadsvillkor utanför storstäderna men också om makten över den officiella berättelsen om Sverige.

Relaterade resurser

Äta sova dö

Äta sova dö är en film om arbetets betydelse i våra liv och för vår identitet och vårt människovärde. Vinnare av Guldbaggen 2012 för bästa film, bästa regi, bästa manus och bästa kvinnliga huvudroll!

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This