SEPTEMBER
1 september – Svampens dag
Den lilla samlaren Skrutt bor under en förskoletrapp. Nu är det höst och Skrutt letar efter natursaker. Vad kan man samla då? Jo, svamp förstås! Berättarröst: Vanna Rosenberg. Förskolan
Svamparna är varken växter eller djur, utan tillhör ett eget rike. Denna film tar upp svamparnas kännetecken och uppbyggnad samt viktiga funktioner både i naturen och för oss människor. Åk 4-6 och 7-9.
8 september- Internationella läskunnighetsdagen
Läsningen står i centrum. Alla delarna har ett lugnt tempo men varierar i uttryck och svårighetsgrad. Idén är att barnen/eleverna ska läsa texten som berättas på textremsan och på så vis öva läshastigheten. F-3.
På ett slott tar programledaren Jonas Leksell emot tre barn som antagit utmaningen att lösa ett mysterium. Uppdragen utgår från läsförståelsestrategierna: förutspå, reda ut oklarheter, ställa frågor och sammanfatta. För åk 4-6.
15 september- Internationella dagen för demokrati
Två unga, nyfikna programledare, Leila och Noah, får i uppdrag att lära sig och tittarna mer om hur Sverige styrs. Syftet är att öka kunskapen om Sveriges politiska system, kunna hitta och tillgodogöra sig kunskap om de politiska partierna, samt stärka medvetenheten och insikten om vår demokrati och vårt statsskick. 7-9.
”Fatta ordet! – Demokrati” introducerar ordets innebörd genom exempel och jämförelser. Du får även se hur det används i olika sammanhang. För många känns det självklart att leva i en demokrati. Men demokratin är inget vi ska ta för givet. Den är något som vi ska vara rädda om. 7-9, Gymn.
25 september- Astronomins dag
Big Bang- hur jorden och livet skapades
Går det att förklara Big Bang på ett sätt som alla förstår? Här gör vi det enkelt och tydligt genom att visa hur allt började. Ur den expansionen föddes vår galax, vårt solsystem, våra stjärnor och vår jord. Hur kunde liv skapas? Hur kunde jorden bli en levande planet? Filmen är till stora delar animerad och kan ses från lågstadiet till högstadiet.
Små, korta filmklipp som låter oss stifta bekantskap med våra planeter. Hur många månar har mars? Vilken planet är längst bort i vårt solsystem? Häng med på den här spännande rymdresan! Åk 4-6, 7-9.
VI ERBJUDER
Innehåll-Inspiration-Framtid
Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.
Försäljningen
Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se
Kundtjänst
Tel 0500-44 54 00
Mån-tor 8:00-16.00
Fre 8:00-15.00
Postadress
Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde