Wallace

Wallace föddes med en hörselnedsättning och har hörapparat. Han känner sig ofta utanför men det finns en fördel – möjligheten att kunna tysta omvärlden genom att stänga av hörapparaten när allt blir för stökigt. Wallace tecknar och har mycket fantasi. Efter skolan cyklar han till en övergiven fabrikslokal och målar ett monster. En dag förändras allt när monstret vaknar till liv.

 

 

Wallace är mobbad och har hörapparat. Det finns en fördel – möjligheten att kunna tysta omvärlden genom att stänga av hörapparaten när allt blir för stökigt. Wallace tecknar och har mycket fantasi. Efter skolan cyklar han till en övergiven fabrikslokal och målar ett monster som borde finnas på riktigt. Då hade Wallace kunnat jämna ut oddsen mot Leo – den stöddiga mobbaren i klassen. Kanske hade det även kunnat imponera på Freja, den sötaste tjejen i klassen. Men en dag förändras allt när monstret vaknar till liv.

Med effektfulla 2d-animationer får Wallace teckningar liv och hjälper till att fängsla filmens publik och skildra mobbningens konsekvenser. Den handlar även om mod och att få vara sig själv. Den lyfter även fram hörselnedsatta, en grupp som inte syns så ofta i media.

Relaterade resurser

Skolans värdegrund: Trygghet i klassrummet

Tema om trygghet i klassrummet. Skolan ska aktivt främja förståelse för andra människor och förmåga till inlevelse. Ingen får utsättas för diskriminering, och främlingsfientlighet och intolerans måste bemötas med kunskap, öppen diskussion och aktiva insatser.  Åk 4-6

Face to Face

Reykjavik. Julen närmar sig och 13-åriga Brynhildhur har mycket i vardagen att glädja sig åt. Men hon blir mobbad av klasskamraten Silja. Brynhildur kan inte förstå varför Silja är så elak mot henne och hon försöker ta reda på hur de kan bli vänner istället.
Åk 4-6.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This