Victor Perez

16 år gammal vinner den fattige juden Victor Perez sin första proffsmatch i boxning i Tunisien. Det blir början på en turbulent livsresa som slutar i Auschwitz där han tvingas slåss för sin överlevnad.

Victor Perez

Som 16-åring vinner den fattige juden Victor Perez sin allra första proffsmatch hemma i Tunisien. Bara två år senare, 1931, slåss han under fransk flagg för världsmästartiteln, och lämnar ringen som den yngste segraren i historien. Victor blir en världssensation. Ett vilt liv med kvinnor och partyn följer, vilket kulminerar i att han slår ner en naziofficer och deporteras till Auschwitz. Utmärglad och utsvulten tvingas Victor slåss för sitt liv för de tyska fångvaktarnas underhållning.

Från 15 år

Den 27 januari samlas människor över hela världen i en årlig manifestation. Det är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer – samma datum som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945.

I samband med Förintelsens minnesdag 2017 erbjuder Forum för levande historia en miniutställning som du kan skriva ut och visa på din skola eller i ditt bibliotek. Årets utställning har sin utgångspunkt i Anne Franks liv och utforskar teman som identitet, fördomar och synen på den andre.
Här kan du ladda ner utställningen: http://www.levandehistoria.se/material/miniutstallning-anne-frank-om-jag-bara-far-vara-mig-sjalv

Relaterade resurser

Forum för levande historia

På Forum för levande historia finns mycket bra material om Förintelsen och du kan även se filmen “ Fakta om Förintelsen:

Ämnes tema om andra världskriget

Tema Andra världskriget behandlar krigets förlopp, orsaker konsekvenser samt livsöden från olika delar av konflikten och i samband med förintelsen. För gymnasiet.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This