Kompetensutveckling

Mediapoolen ger
VÅRLYFTET

Mediapoolen bjuder in till en kostnadsfri heldag med föreläsningar och workshops med utgångspunkt i tilläggen i LGR11 som träder i kraft 1 juli 2018.

När?

Skövde 23/4 – FULLBOKAT
Borås 24/4 – FULLBOKAT
Uddevalla 25/4 – FULLBOKAT

VAR?

Skövde: Mediapoolens lokaler,
Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde

Borås: Mediapoolens lokaler,
Skaraborgsvägen 35E
506 30 Borås

Uddevalla: Rådhuset,
Kungsgatan 29
451 30 Uddevalla

Dagens program

Kl 8.00-8.30 Anmälan och registrering
Kl 8.30-9.10 HEY! CODE
Kl 9.10-9.30 Fika
Kl 9.30-10.10 Vem såg vi i filmen
Kl 10.20- 11.00 Mobile stories
Kl 11.10- 12.00 Swency
Kl 12.00-13.00 Lunch på egen hand
Kl 13.00-13.50 Pass 1 Workshops – välj mellan HEY! CODE eller Creaza
Kl 13.50-14.10 Fika
Kl 14.10-15.00 Pass 2 Workshops – välj mellan Mobile Stories eller Programmering med Mediapoolen
Kl 15.10-16.00 Pass 3 Workshops – välj mellan Animering eller Swency

Det här handlar vårlyftet 2018 om

Det kommer att handla om programmering och digitala verktyg, källkritik, film och animation. Vi fokuserar på innehåll och pedagogik under dessa dagar och sparar våra teknikdagar till hösten.

Föreläsningar

HEY! CODE

Genom enkel och tydlig handledning, kan pedagoger utan någon förkunskap inom programmering hålla en effektiv undervisning inom ämnet.

SWENCY

En digitaliserad självrättande övningsbok. Välj mellan massor av färdiga övningar eller skapa egna. Formativ bedömning? Inga problem.

MOBILE STORIES

– Källkritik i skarpt läge! Eleverna lotsas genom den journalistiska processen och tränar samtidigt källkritik i skarpt läge. En digital skoltidning som engagerar.

I

VEM SÅG VI I FILMEN?

Om representation på film.

Workshops

Workshop Creaza

Karl Malbert visar hur du skapar uppgifter till eleverna i Creazas verktyg. Det blir också en del tips om nyheterna från verktyget Cartoonist som nyligen gick över från Flash till HTML5.

Workshop - HEY! CODE

Sandra Stefansson ger er möjlighet att själva testa att programmera och får känna på att leda en programmeringslektion med hjälp av Hey! Code

Workshop Mobile Stories

Mobile Stories är en publiceringsapp och en medieplattform som hjälper unga att ta större plats i samhällsdebatten. Eleverna lotsas genom den journalistiska processen och tränar samtidigt källkritik i skarpt läge. I workshopen övar vi på verktyget för de lärare som vill föra in arbetet i klassrummet.

Workshop - Programmera med Mediapoolen

Johan och Emma från Mediapoolen visar på konkreta lektionstips för dig som vill komma igång med programmeringen i klassrummet.

Workshop Swency

Vi testar olika övningar (t.ex. tvåspråkiga övningar) och gör formativ bedömning. I grupper digitaliserar vi ett övningsblad som sedan testas. Ta gärna med dig en iPad som är laddad och med senaste versionen av appen installerad!

Workshop - Animation

Animation workshop på Mediapoolens Vårlyft!

Vi får en inblick i animationens värld och hur du kan jobba med den i undervisningen! I grupper skapar vi lerfigurer och genom att använda stopmotion -tekniken får vi dem att leva och röra på sig.  Appen vi använder är Stop Motion Studio.
Ta gärna med egen iPad om du har möjlighet!

Filmvisning med Mikael Bundsen

FILMENS ROLL SOM IDENTITETSSKAPARE

Regissören och manusförfattaren Mikael Bundsen visar sin film Mamma vet bäst och pratar om representation i film och varför det är viktigt att skolan bräddar normerna för vad som får visas.

Digital kompetens och Skolverket

Skolverkets uppdaterade kursplaner gäller från och med 1 juli 2018. De nya skrivningarna ska bidra till att barn och elever utvecklar förståelse för hur digitaliseringen påverkar individen och samhället. De ska stärka elevernas förmåga att använda och förstå digitala system och tjänster, att förhålla sig till medier och information på ett kritiskt och ansvarsfullt sätt. Det handlar också om att stärka förmågan att lösa problem och omsätta idéer i handling på ett kreativt sätt med hjälp av digitala verktyg. Mediapoolen visar hur ni kan jobba ute på skolorna för att nå dessa mål – så håll utkik här på sidan för i januari släpper vi programmet för kompetensutvecklingsdagen.

Vi ses!

Frågor?
Hör av dig.

Om du har frågor angående inspirationsdagen så kan du mejla direkt till programansvarig zahra@mediapoolen.se eller slå henne en signal på 0500 44 54 17

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order@mediapoolen.se
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
info@mediapoolen.se
mediapoolen.se

Share This