Kompetensutveckling

Mediapoolen ger
VÅRLYFTET

INSTÄLLT!

Vårlyftet 2020 är inställt med anledning av covid-19.

När?

Skövde 5/5
Uddevalla 6/5
Borås 7/5

KL: 9:00-15:00

Vad?

MIK
Filmkunnighet
Spelkunnighet

Hitta till Skövde

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde

KARTA

Hitta till Uddevalla

Museigatan 2
451 50 Uddevalla

KARTA

Hitta till Borås

Skaraborgsvägen 35 E
506 30 Borås

KARTA

Föreläsningar

Ökad motivation med spel och gamification i pedagogisk verksamhet

 

Felix Gyllenstig Serrao – Skolutveckling, GR utbildning

Spelande är en stor del av många elevers vardag. Om de inte spelar spel, så har de spel i tanken. Därför finns det en väldig kraft i att använda sig av spel i pedagogiken. Eleverna känner sig bekräftade i sitt intresse och det blir enklare för eleverna att ta till sig kunskap och skolan blir strukturerad, givande, rolig och kreativ. Hur skapar spel en så stark motivation och hur kan pedagoger använda den motivationskraften för att locka till lärande, men även göra sin undervisning multimodal?

MIK (Medie och informationskunnighet) i grundskolan

 

Julia Lagergren – Film och mediepedagog, Filmpedagogerna Folkets bio

Vad innebär medie- och informationskunnighet för F-6-pedagoger och deras elever? Hur kan grundskollärare arbeta för att öka medie- och informationskunnigheten hos eleverna – och hur ser kopplingen mellan styrdokument och ramverket för MIK ut? Julia Lagergren från Filmpedagogerna reder ut begreppen och ger handfasta tips att använda direkt i klassrummet.

MOD - att våga sätta sig på händerna och bita sig tungan

 

Malin Müller – Filmpedagog, Mediapoolen

Hur är det att göra film i skolan? Att komma ut på andra sidan med en färdig produkt? Malin har genomfört flera filmprojekt i skola och förskola och delar med sig av skaparglädje och dokumentationsångest. Vilka är de goda delarna av digitaliseringen och hur kan vi ge fler elever möjlighet att lyckas?

Praktiska verktyg för filmkunnighet i klassrummet

 

Andreas Johansson – Filmpedagog, Mediapoolen

Att göra en filmanalys kan vara att svara på tre frågor. Att spela in en film är att trycka på rec-knappen. Det finns många enkla och bra ingångar i att kritiskt granska rörliga bilder. Film som ämne upplevs ibland som svåråtkomligt så fort det ska in i den pedagogiska verksamheten. Men man måste inte krångla till det. Det här passet utlovar en lång lista på praktiska råd, övningar, handledningar och verktyg för att möta ämnet filmkunnighet på flera olika sätt i klassrummet. Det blir goda råd både för den som har kommit igång men också rejält sänkta trösklar för den som ännu inte släppt sargen.

Teknikbord

Försäljningsavdelningen Mediapoolen 
Mats Hellner-Lestelius, Caroline Sjöman, Anders Danielsson

På Vårlyftet kommer även vår försäljningsavdelning att finnas tillgänglig med en mindre teknikutställning. Passa på att ställa alla dina frågor om ljud, bild och andra tekniska behov som finns i er verksamhet.

Fullständigt schema

9.00-9.30 Registrering och kaffe

9.30-10.00 Varför ska jag och mina elever ha inloggning till Digital pedagogik?

10.00-10.15 Paus

10.15-11.15 MIK (Medie och informationskunnighet ) i grundskolan

11.15-11.30 Paus

11.30-12.00 MOD – att våga sätta sig på händerna och bita sig tungan

12.00-13.15 Lunch på egen hand

13.15-14.00 Hur kan man skapa motivation genom att arbeta med spel och gamification i pedagogisk verksamhet?

14.00-14.30 Kaffepaus

14.30-15.00 Enkla verktyg för att jobba med filmkunnighet

Digital kompetens och Skolverket

Skolverkets uppdaterade kursplaner gäller från och med 1 juli 2018. De nya skrivningarna ska bidra till att barn och elever utvecklar förståelse för hur digitaliseringen påverkar individen och samhället. De ska stärka elevernas förmåga att använda och förstå digitala system och tjänster, att förhålla sig till medier och information på ett kritiskt och ansvarsfullt sätt. Det handlar också om att stärka förmågan att lösa problem och omsätta idéer i handling på ett kreativt sätt med hjälp av digitala verktyg. Med Vårlyftet vill Mediapoolen ge inspiration till alla er som jobbar ute på skolorna för att nå dessa mål

Vi ses i maj!

Frågor?
Hör av dig.

Om du har frågor angående inspirationsdagen så kan du mejla direkt till programansvarig [email protected] eller slå henne en signal på 0500 44 54 17

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-15.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundservice

Tel 0500-44 54 00
Mån-tors 8:00-16.00
Fre 8:00-15:00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This