Varför firar vi jul?

Julgran, jultomte och julbord. Varför har vi det? Ett utbildningsklipp med julstämning och massor av spännande fakta om julen. 

 

Varför firar vi jul och hur skiljer sig dagens julfirande från förr i tiden? Vad är vintersolståndet? Och varför är vissa datum under julen speciella? I det här utbildningsklippet berättar vi mer om julen – en av de största kristna högtiderna. Du får även veta mer om varför vi har julgran, jultomte, julbord och julklappar.

 

 

 

Relaterade resurser

Svenska högtider - Julen

Tema om julen. När Sverige blev kristet på 1100-talet började man fira en kristen jul. Men många människor i Sverige är inte kristna, och firar jul ändå. Hur firar man jul i andra länder? Varför ger vi varandra julklappar? Och vad har tomten med Jesus-barnet att göra? Åk 4-6.

Nisse och jultraditionerna

Vi följer Nisses och Majas gemensamma kunskapsresa genom julens traditioner. Majas nya kompis berättar om julafton, advent, julgranen, julkalendern och många andra saker. Samtidigt finns det såklart tid över för bus och skoj, något som Nisse gärna deltar i. Åk F-6.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This