Våra högtider - Advent

Advent infaller fyra söndagar före julafton. Ordet advent är latin och betyder ankomst. Den inleder julen men också det kristna kyrkoåret. Nordiska Museet hjälper till att berätta om advents historia och traditioner.

 

 

I den här filmen får vi lära oss mer om advent och julförberedelserna i december. Filmen och Nordiska museet hjälper oss att förstå hur allt hänger ihop och varifrån traditionerna kommer. Vad händer under advent? Varför hänger vi upp adventsstjärnor i våra fönster och tänder adventsstakarna med de fyra ljusen? Varifrån kommer adventskalendern? Hur kan det komma sig att kyrkorna fylls av folk just första advent?

Om filmserien: Våra högtider är en filmserie om våra största och viktigaste högtider och traditioner som firas i Sverige. I filmserien deltar Nordiska museet och religionsvetare som också faktagranskat och skrivit manus.

 

 

 

Relaterade resurser

Svenska högtider - Julen

Vad har tomten med Jesus-barnet att göra, och hur firar man jul i andra länder? Det, och mycket mer får vi veta i det här jultemat.  Åk 4-6.

Tomtens historia - gårdstomten och jultomten

Traditioner förändras hela tiden. Det har tomten i Sverige också gjort. Vi har ju faktiskt två, helt olika tomtar! Åk F-3, 4-6

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This