Vår mätbara värld - avstånd och tid

I den första delen av Vår mätbara värld visas att tid är något vi alltid levt i och påverkats av. Redan de tidiga franska grottmålningarna för 30 000 år sedan vittnar om detta.

I den första delen av Vår mätbara värld visas att tid är något vi alltid levt i och påverkats av. Redan de tidiga franska grottmålningarna för 30 000 år sedan vittnar om detta. I filmen får vi följa förändringarna i behovet av att mäta tid och längd där vi med olika nedslag i världens historia får lära oss hur SI-enheterna sekund och meter har utvecklats till de extremt exakta mått som de är idag. Visste du till exempel att Henry Ford bidrog till att skapa standardmått i USA för att klara av massproduktionen av bilar? 

Relaterade resurser

Tema Geometri

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om Geometri. I temat Geometri arbetar vi med area, omkrets och volym plus annat som till exempel skala och symmetri.

Vår mätbara värld - massa och molekyler

I den andra delen i miniserien Vår mätbara värld visas hur vikt och massa har påverkat människor i årtusenden. I Mesopotamien användes sädeskorn som ett mått på vikt. Tack vare det blomstrade handeln för varor som då kunde jämföras, bytas och prissättas på ett rättvist sätt. 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This