SPRÅK

Hur väljer man språk?

Anna Ketola, Journalist

8 Maj 2018

SPANSKA, TYSKA, ELLER FRANSKA I ÅRSKURS 6?

Redan i sjätte klass är det dags för eleverna att börja lära sig ett nytt språk.  Hur väljer man? Några kortfilmer om spanska, franska och tyska ger inspiration och vägledning i valet. Vilket språk är mest användbart? Vad verkar roligast att lära sig? Är det något land eller en kultur som kanske lockar mer? Det är frågor eleverna kan få hjälp med genom serien Välj Språk!

VÄLJ SPRÅK! : VARFÖR ETT SPRÅK TILL?

Ett avsnitt som väcker tankar och motivation till varför man ska lära sig fler språk. Varför räcker det inte att kunna engelska och hur har andra språk använts och influerat svenskan i historien? Lyssna på musik på språket du vill lära dig, se på filmer och byt ut textremsan, eller läs om något du är intresserad av på det nya språket är några av tipsen som presenteras.

Nivå: grundskola 4-6
Speltid: 14 min

 

LÄR DIG SPRÅK: SPANSKA

Klara reser genom Spanien och får lära sig att det är världens andra största språk efter kinesiska, och varför sverige och spanien haft en kärleksrelation sedan 50-talet.

Klara reser genom Spanien och vi får lära oss olika fakta, uttryck och kultur. Hur är maten, ungdomskulturen eller Spaniens historia?

Nivå: Grundskola 4-6

Speltid: 15 min

 

VÄLJ SPRÅK! : FRANSKA 

Den här gången reser Klara till Frankrike och får lära sig varför det hade varit bra om hon kunnat franska, vad de äter och intressanta fakta. Café au lait, baguette och croissant är bara några låneord från franskan som vi använder i vardagen.

Nivå: Grundskola 4-6
Speltid: 14 min

 

VÄLJ SPRÅK! : TYSKA

 Följ med Klara på en kulturell resa med inslag av historia, mat och spännande fakta. Och vem är den mystiske nya vännen som till en början vägrar bli hennes vän?

Nivå: 4-6
Speltid: 14 min

Följ med Klara i hennes tankar när hon ställs inför det stora valet med B-språk.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This