Vad är medier?

På cirka tre minuter förklarar Lilla Aktuellt-redaktionen här hur medier och public service fungerar. Vilken roll har medierna i samhället? Och vad skiljer de olika medierna åt?

 

 

UR, SR och SVT är public service. De har fått i uppdrag av staten att ge folket information och underhållning. Public service betyder i allmänhetens tjänst och kanalerna ska erbjuda något för alla. Dessutom är SVT, SR och UR skattefinansierade. För att säkerställa att de bedriver en oberoende journalistik är de reklamfria. På cirka tre minuter förklarar Lilla Aktuellt-redaktionen hur medier och public service fungerar. Vilken roll har medierna i samhället? Och vad skiljer de olika medierna åt?

Relaterade resurser

Källkritik och säkerhet på nätet

Hur skiljer du på fakta och “fake news”? Vem kan man lita på egentligen? I det här temat får vi veta vad man får säga och göra på nätet. Åk: 4-6.

Offentlighetsprincipen

Utan offentlighetsprincipen skulle vårt samhälle och demokrati snabbt fallera. I denna film kommer vi genom ett påhittat scenario visa varför offentlighetsprincipen är så viktig och hur man kan använda den i praktiken. Åk: 4-6, 7-9. Gymnasiet.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This