Trolltyg i tomteskogen

Vi får stifta bekantskap med det elaka trollbarnet Fjant, den sibiriske tomten Kostja och alla de andra oförglömliga karaktärerna, när kriget bryter ut i tomteskogen. Ett sagobröllop stundar i skogen när tomtarna Tor och Lisa ska gifta sig. Alla firar utom trollen, som avskyr tomtar mer än något annat eftersom de befriar djuren ur trollens fällor.

I denna film får vi följa livet för ett antal skogstomtar och deras vänner i skogen. Tomtarna lever i harmoni med alla andra levande varelser, och hjälper ofta både djur och människor i nöd. Denna hjälpsamma inställning gör att tomtarna är omtyckta, av alla utom trollen. Trollen avskyr tomtarna – framförallt eftersom de alltid hjälper djuren att undkomma trollen och deras lömska fällor.Filmens stora händelse är att skogstomten Tor ska gifta sig med sin brud Lisa. Släkt och vänner från när och fjärran är inbjudna och allt verkar frid och fröjd. Men trollen har en annan plan. De ser bröllopet som det perfekta tillfället att en gång för alla förgöra alla tomtar i skogen.

Relaterade resurser

Tema Tomtar och troll

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om tomtar och troll. Temat utgår från sagans värld och tar sin utgångspunkt i tomtar och troll och diverse oknytt såsom vittror och skogsrå. Låt berättandet i alla dess former vara i fokus..

Tomten och renmysteriet

Dagen före julafton går jultomten som vanligt ut för att mata sina renar, när han till sin förskräckelse upptäcker att samtliga renar är borta. Hjulspår i snön avslöjar att någon varit där med lastbil. Med hjälp av den magiska boken och pojken Samuel lyckas jultomten till slut få sina renar tillbaka.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This