TJÄNSTER FÖR

Skolan & förskolan

Digital Pedagogik

 Våra medlemskommuner kan vara trygga med ett brett medieinnehåll i form av film, e-böcker, nyhetsartiklar och radioprogram kombinerat med olika pedagogiska verktyg. Samtidigt erbjuder vi webbinarier och videokurser för att stötta kompetensutveckling kring digitala verktyg samt försäljning av teknik anpassat för skolan. 

För att öka kännedomen om våra olika tjänster har vi tagit fram filmer för våra målgrupper skolan och förskolan. I filmerna nedan får du en bra överblick av hur du använder portalen Digital Pedagogik men också vad du kan förvänta dig av oss som teknikleverantör och kompetensresurs.

Skolan

Förskolan

Språkverktyg

 

I Digital Pedagogik hittar du följande språkutvecklande program.

Vocalex

Digitalt ljud- och bildlexikon för moderna språk, hemspråk, SFI och svenska.

Begreppsdatabasen

Digitalt ljud- och bildlexikon för moderna språk, hemspråk, SFI och svenska.

Ordredan

Digitalt ljud- och bildlexikon för moderna språk, hemspråk, SFI och svenska.

Språkspindeln

Digitalt ljud- och bildlexikon för moderna språk, hemspråk, SFI och svenska.

Musikresurser

 

I Digital Pedagogik kan du skapa egen musik med Paint Music eller få upphovsrättsfri musik till dina multimodala projekt.

Paint Music

Måla fram dina egna musikstycken med Paint Music. 

Musikmattan

Välj längd och genre så slumpar Musikmattan fram ett stycke som passar till ditt digitala projekt. Fritt att använda utan krav på upphovsrätt. 

Mediearkivet

 

Mediearkivet

Med Mediearkivet har alla lärare och elever möjlighet att komma åt i princip alla svenska nyhetsartiklar utan att stoppas av betalväggar. Jobba fritt med nyhetsvärdering och MIK-frågor med vilka artiklar ni vill och uppmuntra till fri nyhetsläsning.

Ta en titt på en av Johans filmer om hur du använder Mediearkivet. Du kan se filmer om alla våra resurser i vår tjänst Kurser om Resurser. 

Pedagogernas hjälp

 

Mediapoolen erbjuder en rad resurser för kompetensutveckling.

Kurser om resurser

Korta videolektioner som hjälper dig att komma igång med digitala verktyg. 

Film för skolan

Tips och resurser för hur du arbetar med film i undervisningen. Flippa, planera, analysera m.m.

Skolbiblioteksportalen

En plats med information och tjänster för alla skolbibliotekarier. 

Webbinarium

Kostnadsfria webbinarium för Mediapoolens kunder.

Teknik för utbildning

Ny teknik till klassrummen? Vår försäljning har webbshop att botanisera i, rådgivning till våra kunder och egna montörer som säkerställer att produkterna fungerar som det var tänkt i era lokaler.

Vad vi gör

Digitalt innehåll

Mediapoolens främsta uppgift är att leverera ett kvalitetssäkrat innehåll till våra kunder. Våra kunder kan strömma, boka och skapa direkt via vår plattform Digital Pedagogik. Det finns hur mycket resurser som helst, men genom att ordna och inspirera genom kunskapsteman och bloggar hjälper vi stora och små att hitta rätt innehåll.

AV-Media

Tekniken utvecklas i ett rasande tempo. Om skolan skall spegla omvärlden gäller det att hänga med. Vi testar det mesta av det nya för att kunna rådgiva våra kunder vid teknikinköp. Vi tar det fulla ansvaret vid reklamationer och erbjuder kurser och inspirationsdagar kring tekniken. Tekniken skall vara en hjälp, inte ett hinder.

Kompetensstöd

Kompetensutveckling är lika viktigt för våra kunder som för oss själva. Vi har kurser och inspirationsdagar för att hjälpa pedagoger att utveckla undervisningen och erbjuder även kurser för elever. MIK, filmskapande och programering; det har hänt en del med läroplanen på senare år.

Försäljning

Direktkontakt
[email protected]
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00

Postadress

Kylarvägen 7
541 34 Skövde