Till drömmarnas land

Sabina är 16 år och letar efter jobb. Hon är från Rumänien och har rest till Sverige med sina bröder som arbetar på en verkstad. Elin är uppväxt i Holmsund och har precis fått sommarlov. Hon bor med sin pappa som sörjer hennes mors död så mycket att han inte orkar ta hand om henne. Sabina och Elin möts och de blir snabbt nära vänner. En finstämd film med tyngre inslag – om vänskap, rasism och fördomar.

 

 

Sabina har följt med sina bröder till Sverige från Rumänien. Bröderna jobbar i ett garage och Sabina letar efter jobb. Hon möter Elin som har det jobbigt hemma. Hennes mamma är död och pappan sörjer mammans död så hårt att han får svårt att ta hand om Elin. Elin och Sabina blir snabbt bästa vänner och tillbringar mycket tid tillsammans. En film om vänskap, fördomar och rasism. Regissören Victor Lindgren vill få tittaren att reflektera över invandring och främlingsfientlighet, utan att komma med några färdiga svar. 

Relaterade resurser

Värdegrund

Värdegrunden angår alla – både elever och pedagoger. Att prata om hur man uppträder mot varandra är mycket viktigt – vilka ord är uttryck används? Vilka regler gäller? Åk 7-9.

Den tysta revolutionen

Östberlin 1956. Theo och Kurt tar tåget till Västberlin, officiellt för att besöka morfars grav, men i själva verket för att gå på bio och spana på tjejer. En journalfilm från upproret i Budapest blir ett politiskt uppvaknande, och tillbaka i skolan initierar de en tyst minut i solidaritet med det ungerska folkets protest mot sovjetiskt förtryck. Reaktionen låter inte vänta på sig. Åk 7-9, Gymnasiet. 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This