The Queen

Filmen handlar om Drottning Elizabeth II och tiden efter prinsessan Dianas död. Drottningen vägrade kommentera Dianas död och folkets ilska över Brittiska kungahusets tystnad växte. Slutligen gick de folket till mötes med en öppen begravning. Helen Mirren fick en Oscarstatyett för sin roll vid galan år 2007.

 

En film om Drottning Elizabeth II och tiden efter prinsessan Dianas död, men även en studie i klassamhället och sociala strukturer.

Efter Dianas död råder total tystnad från hovet gentemot allmänheten. Monarkins hantering av Dianas död och landets sorg blir starkt kritiserat.  Tony Blair som nyligen tillträtt som premiärminister försöker hantera media och övertyga Drottning Elizabeth II att tala till och tillmötesgå folket med en öppen begravning.

 

Relaterade resurser

The United Kingdom

United Kingdom, ett tema med material om Storbritannien. Vi träffar engelsktalande engelsmän, skottar och irländare, och får se dubbeldäckare och Big Ben. Landet består av fyra riksdelar: England, Nordirland, Skottland och Wales.

Familjen Bernadotte

För första gången någonsin har familjen Bernadotte låtit ett TV-team följa dem på nära håll under en längre tid; i två år har dokumentärfilmaren Gregor Nowinski följt familjen Bernadotte i både vardag och fest, i arbetet och på fritiden. 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This