TAIKON

Taikon

Ett djupgående porträtt av en av våra mest älskade författare och debattörer. De självbiografiska böckerna om Katitzi gjorde Katarina Taikon till en av våra mest lästa och älskade barnboksförfattare. En mindre känd sida av Taikons arbete är den kamp hon förde för romernas medborgerliga rättigheter i Sverige under 1960- och 70-talen.

 

Taikon

Böckerna om Katitzi gjorde Katarina Taikon till en av våra mest älskade barnboksförfattare.

Vad många däremot inte känner till är hennes intensiva kamp mot diskrimineringen av romer. En kamp som fördes i en tid då rasbiologiskt tänk, skallmätningar och tvångssteriliseringar utfördes på det då kringvandrande folket.

Missa inte det här fascinerande porträttet av Katarina Taikon, där vi får följa hennes liv genom intervjuer och unikt arkivmaterial och hennes syster Rosa, som har en central berättarroll i filmen.

Från 15 år

Relaterade resurser

Tema Romerna

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om Romerna för högstadiet. Bredda arbetet med filmen med hjälp av kunskapstemat.

Romernas Historia

Det har funnits romer i Sverige i mer än 500 år, trots det har de aldrig betraktats som svenskar. De är en mer eller mindre bortglömd del av den svenska historien.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This