Svensk folktro - våren

Till folktron hör sådant som inte stämmer med religiösa läror eller vetenskap. Folktro är en tro på övernaturliga väsen och saker. Förr trodde man att det var särskilt mycket trolldom under de stora högtiderna, speciellt påsken.

 

 

Förr trodde man att det var särskilt mycket trolldom och otyg i farten under de stora högtiderna. Det gällde speciellt påsken. I den här filmen får vi veta en hel del om påsken och fastlagstiden. Varför klär vi ut oss till påskkärringar? Varför tänder vi stora eldar, både till påsk och valborgsmäss? 

Relaterade resurser

Våra högtider - påsken

Påsken har en spännande historia. I det här temat berättas om Jesus korsfästelse, och varför kyrkan har både tunga och glada dagar över påsk. Och vad trodde man förr i Sverige, innan landet kristnades? Åk 4-6.

Svensk folktro - hösten

I denna film, som handlar om svensk folktro under hösten, får vi veta en hel del om Mickelsmäss och den farliga Mikaelinatten.  Vi får veta en del om asaguden Oden, Alla Helgons dag och Halloween. Åk F-3, 4-6.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This