Svensk design - Dalahästar

Vi besöker en verkstad i Nusnäs i Dalarna där man tillverkat dalahästar i exakt femtio år. Vi får se hur en dalahäst blir till.

 

Dalahästen med sina starka färger, mönster och fulländade form finns det någon mer omtyckt symbol för Sverige? Hästarna som redan började tillverkas på 1600-talet i Dalarna har sin självklara plats när Sverige eller svensk kultur ska representeras vid någon tillställning eller utställning i världen. Här får vi följa tillverkningen från träbit till färdig produkt.

Relaterade resurser

Tema Slöjdens material och redskap - Trä

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om Slöjdens material och redskap – Trä. Det här temat handlar om att skissa, såga, hyvla, spika, limma och måla. Det handlar om processen och den kreativitet som vi vill att varje barn ska känna inför skapandet av något eget, vare det sig det blir en smörkniv eller ett armband.

Material och deras egenskaper

Varje dag använder du olika föremål – men har du någonsin tänkt på vad de består av? Eller varför olika material kan vara hårda, mjuka eller tänjbara? Det här utbildningsklippet förklarar på ett enkelt sätt vad som är speciellt med olika material – och ökar förståelsen för varför det är viktigt att välja rätt material i rätt sammanhang. Ett utbildningsklipp som introducerar ämnet fysik och väcker nyfikenhet om materials olika egenskaper!

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This