Mr. Stink/Stinkis - Läs en film*

Inte nog med att Chloe är mobbad  av de snygga innetjejerna i klassen hon har en mamma som ska ställa upp i valet av kommunfullmäktige, en pappa som inte vågar säga att han fått sparken från fabriken och den perfekta lillasystern som inte kan göra någonting fel. Mitt i allt det här dyker en luffare upp vid namn Mr Stink.

 

Mr. Stink/Stinkis

Inte nog med att Chloe är mobbad  av de snygga innetjejerna i klassen hon har en mamma som ska ställa upp i valet av kommunfullmäktige, en pappa som inte vågar säga att han fått sparken från fabriken och den perfekta lillasystern som inte kan göra någonting fel. Mitt i allt det här dyker en luffare upp vid namn Mr Stink. Efter en motsrävig början blir Chloe och Mr Stink vänner så bra vänner att Chloe gömmer honom och hans hund Precious i trädgårdsskjulet.
Men Mr Stink är en krävande inneboende och vad ska hennes mamma säga som just propagerar för att alla hemlösa ska bort från gatorna, det skulle ju förstöra hela hennes karriär innan den ens har börjat, men det är här historien tar en helt annan vändning som ingen av dem räknat med.

En film med tydligt budskap mot mobbning och utanförskap samt en stor portion humor. Härliga karaktärer och bra skådespeleri. Ytterligare en detalj att lägga märke till är att David Walliams som skrivit boken  som filmen bygger på dyker upp i rollen som odräglig.

Från 7 år

Du lånar din klassuppsättning av Stinkis i Digital Pedagogik. Var beredd på att det kan vara kö på boklådan så boka i god tid!
BOKA HÄR: https://digitalpedagogik.se/temalada/4013

Film i Dalarna har gjort en handledning för dig som vill arbeta med konceptet Läs en film.

Handledning: Läs en film

Relaterade resurser

Tema Migration

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om Migration för högstadiet. Bredda arbetet med filmen med hjälp av kunskapstemat.

Sverige ett invandrarland

Kunskap & Upplevelse har tillsammans med Dick Harrysson kartlagt olika epoker i den svenska migrationen. Sverige har alltid varit ett invandrarland.

Bildningsbyrån om integration

Hur eller var ska man bo, vilken roll spelar språket, och hur kommer man in på arbetsmarknaden som invandrare i Sverige? Detta är några av de frågeställningar som behandlas.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This