Sluta tafsa

Varje dag utsätts tjejer för kränkningar i det offentliga rummet. Attityderna till sex har förändrats och en del ungdomar vet eller förstår inte var gränserna går. Främst när det gäller unga kvinnors rätt till sin egen kropp, men också unga killars tro att det är ok att ta på tjejer utan tillåtelse.

#meetoo kampanjen har väl knappast undgått någon i dessa dagar. “Sluta tafsa” tar upp det dagsaktuella ämnet. I filmen intervjuas tjejer som berättar om situationer där killar och män kränkt deras integritet och som blivit utsatta för övergrepp. Vi får också höra hur killar ser på att vara en av de som kanske dras över en kam. Hur känner de sig? Utöver det får vi information om föreningen “Stora syster” som hjälper tjejer att anonymt få prata om och berätta var de varit med om med personer som själva varit utsatta. De kan få hjälp med juridisk rådgivning och möjlighet att få någon att följa med vid ett polisförhör osv..Advokaten Elisabeth Fritz understryker hur viktigt det är att anmäla brottet och vilken hjälp en advokat kan ge dig som blivit utsatt. Vi möter även polisen Alice Ekengren som ger polisens syn på sexuella trakasserier och hur de tycker att man ska agera.

 

Relaterade resurser

Filmtema om sexuellt våld och utsatthet

I Digital Pedagogik finns ett filmtema om sexuellt våld och utsatthet, som ger tips på filmer och serier, boktips och länkar.

Flocken

Ett litet svenskt samhälle som på ytan ser ut att vara en idyll. Men när Jennifer anklagar en skolkamrat för våldtäkt ändras allt. Ryktet sprider sig snabbt och allt fler i den lilla byn blir övertygade om att hon ljuger. Det blir början på en hetsjakt där ett helt samhälle vänder sig emot Jennifer och hennes familj.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This