Slöjdhantverk

I den här serien får vi träffa fyra blivande hantverkare som berättar om sin valda inriktning; textil inriktning slöjd, smide, textil inriktning design samt trä och smide.

Textilhantverk – Malin har alltid varit intresserad av att göra saker själv – på egen hand. Malin pluggar nu till slöjdlärare och hon berättar om sin syn på textilslöjd

Smide – Rikard har alltid dragits till att arbeta fysiskt med smide. Vi är med Rikard i verkstaden och får se hur det ser ut när han arbetar och han berättar hur det känns att få skapa sina egna hantverk!

Textilhantverk – När Emma var liten lekte hon med sin mammas trådrullar och gjorde mönster med dem. Emma läser nu Child Culture Design på högskola.

Trä och smide – Ossian arbetar med sina händer. Han har studerat både trähantverk och smideshantverk. Vi får bland annat se verktygskistan som han gjort själv och olika verktyg han använder.

Relaterade resurser

Tema Från idé till produkt

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om “Från idé till produkt” det handlar om att hitta inspiration och få idéer till projekt att göra i slöjden.

Ett hantverk

“Ett hantverk” är en serie korta filmer som tar oss över hela världen där vi möterhantverkare som utövar ett uråldrigt hantverk. I en tid där massproduktion ärdet vanliga för att ge konsumenter en omedelbar tillfredställelse finns det slöjdaresom ägnar sina liv åt att bevara tradition och handel med deras handarbete.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This