Kompetensutveckling

Skolan i en digital omvärld

En läroplan för ett digitaliserat samhälle

En frukostföreläsning för rektorer och ikt-samordnare

Kom på frukostseminarium om vad digitaliseringen innebär för skolan. Med journalisten Anders Thoresson, aktuell med boken Skolan i en digital omvärld tillsammans podcollegan Carl Heath från RISE. Träffen är kostnadsfri och vi bjuder på frukost.

22/11 Uddevalla

Högskolecentrum Bohuslän
Östergatan 18 A, sal 1:11
kl: 8:00-9:30

23/11 Skövde FULLBOKAT!

Mediapoolens lokaler
Gustav Adolfs gata 36
kl: 8:00-9:30

INNEHÅLL

Från och med höstterminen 2018 kommer en ny läroplan gälla för svensk grundskola. Den stora nyheten är att begreppet ”digitalisering” ges stor plats. I förhandsdiskussionerna handlade mycket om programmering i skolan. Så blir det också, i matematiken och tekniken. Men även i många andra ämnen ska digitaliseringen bli en del av undervisningen. Inte minst i samhällskunskapen.

Anledningen är att teknikutvecklingen påverkar samhälle och medborgare på enormt många olika sätt. Det handlar om informationsspridning, källkritik och ”fake news”, det handlar om självkörande fordon, det handlar om algoritmer som fattar beslut i rättegångar – och många, många andra exempel. I sin föreläsning kommer frilansjournalisten Anders Thoresson, som är aktuell med boken Skolan i en digital omvärld och tillsammans med Carl Heath gör podcasten Digitalsamtal, att berätta om teknikutvecklingen och hur den påverkar era elever i dag och i morgon.

Frågor?
Hör av dig.

Om du har frågor angående inspirationsdagen så kan du mejla direkt till programansvarig zahra@mediapoolen.se eller slå henne en signal på 0500 44 54 17

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order@mediapoolen.se
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
info@mediapoolen.se
mediapoolen.se

Share This