SKÄRMTID

Skärmtid – ett aktuellt och viktigt ämne för en ung generation som växer upp med smarttelefoner och surfplattor. Vi får träffa barn i olika åldrar som berättar hur de använder sina skärmar. Många väljer skärmtid framför att gå ut och träffa kompisar. Hur länge är det ok att sitta framför plattan eller datorn? Både positiva och negativa aspekter med olika skärmar lyfts fram.

Skärmtid

Skärmtid – ett aktuellt och viktigt ämne för en ung generation som växer upp med smarttelefoner och surfplattor. Vi får träffa barn i olika åldrar som berättar hur de använder sina skärmar. Många väljer skärmtid framför att gå ut och träffa kompisar. Hur länge är det ok att sitta framför plattan eller datorn? För mycket tid framför skärmar kan påverka synen, och det blå ljuset lurar våra ögon på kvällen att tro att det fortfarande är dag – viket i sin tur påverkar sömnen. I filmen besöker en tioårig pojke optikern.  För mycket tid framför olika skärmar har förändrat hans syn.

Förutom underhållning, så kan appar, spel och program hjälpa till att lära oss nya saker och vara ett bra komplement i skolan eller hemma. Många lär sig nya engelska ord, eller lär sig läsa, räkna och skriva med hjälp av appar.  Både positiva och negativa aspekter lyfts fram och hjälper eleverna att reflektera kring sin egen användning. Vi får se olika vardagsscenarion som hjälper till att starta en diskussion.

Relaterade resurser

Tema Facebook, Instagram och våra digitala fotspår

Får man sprida rykten på nätet? Eller stjäla bilder från Facebook och Instagram och lägga upp på en egen sida? Det och mycket annat får vi lära oss från innehållet i temat Facebook, Instagram och våra digitala fotspår.

Livet i mobilen - ständigt uppkopplad

Hur påverkas vi av att ständigt vara uppkopplade? Att ständigt vara nåbara? Vad är okej att lägga ut på sociala medier? Vilka lagar och regler finns på internet?

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This