Sjöwall Wahlöö - en berättelse om brott

Hur föddes den moderna deckaren? Per Wahlöö och Maj Sjöwall blev internationellt kända med sin nyskapande deckarserie. För första gången berättas hela historien om hur böckerna om Martin Beck kom till.

 

 

Per Wahlöö och Maj Sjöwall har nått enorma framgångar med sina böcker – både internationellt och i Sverige. I den här filmen får vi berättelsen bakom, hur böckerna kom till, och hur de arbetade tillsammans. Vi möter även andra författare som inspirerats av författarparet. De skrev i en realistisk tradition och utgick från polisens vardagsarbete med ett samhällskritiskt perspektiv, något som var nytt för genren. 

 

 

Relaterade resurser

Litterära epoker: realismen

Ett tema om realismen, den litterära epok som avlöste romantiken. Nu skulle man beskriva verkligheten nyktert och sociala orättvisor var ett viktigt tema. Åk: 7-9, Gymnasiet.

Att vara serietecknare

Hur är det att teckna serier och arbeta som serietecknare? Verksamma serietecknare och lärare från Serieskolan i Malmö delar tips och tankar angående själva tecknandet, och de berättar även var de finner sin inspiration och motivation till serierna. Åk: 7-9. Gymnasiet.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This