Våldtäkt och sexuella övergrepp

En film som skapar diskussion. Vad är skillnaden mellan sexuella övergrepp och våldtäkt? Vad betyder samtycke och hur det skulle se ut om samhället lade fokus på förövaren istället för på offret?

 

Våldtäkt och sexuella övergrepp – var går gränsen? Samtycke, våldtäkt eller sexuella trakasserier? En kort faktafilm om ett viktigt men allvarligt ämne. Med en blandning av intervjuer och sketcher går budskapet fram och öppnar för diskussion.

Relaterade resurser

Genus och identitet

Hur skildras män och kvinnor i media? En människas identitet är mångfacetterad och kön är bara en aspekt. Sexuell läggning, klass och etnicitet är andra, och det är viktigt att reflektera över fördomar om varandra. Filmen “The Empathy Gap” är en perfekt inledning till temat.

Ta mig

Ta mig är en humoristisk kortfilm som vänder på våra klassiska könsroller och ger en bild av vår föreställning om tjejers och killars beteenden. Filmen ingår i Filminstitutets tema om könsroller.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This