Sauls son

Gripande, prisbelönt film om den ungerske fången Saul som jobbar på Auschwitz krematorium under andra världskriget. När liket efter hans son ska kremeras ställs allt på sin spets och Saul gör allt för att istället få ordna en jordfästning.

Sauls son

Debutregissören László Nemes skakande drama Sauls son följer den ungerske Auschwitzfången Saul Auslander under hans fasansfulla jobb med att bränna liken av sitt eget folk. Övertygad om att en av de avrättade är hans egen son gör han allt för att finna en rabbi och ge sin son en värdig begravning. Med en kameraföring som följer Saul intimt skapar Nemes en klaustrofobisk känsla och en obehaglig förnimmelse av att själv vara på plats. Filmen vann en Oscar 2016 för bästa, utländska film!

Från 15 år

Den 27 januari samlas människor över hela världen i en årlig manifestation. Det är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer – samma datum som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945.

I samband med Förintelsens minnesdag 2017 erbjuder Forum för levande historia en miniutställning som du kan skriva ut och visa på din skola eller i ditt bibliotek. Årets utställning har sin utgångspunkt i Anne Franks liv och utforskar teman som identitet, fördomar och synen på den andre.
Här kan du ladda ner utställningen: http://www.levandehistoria.se/material/miniutstallning-anne-frank-om-jag-bara-far-vara-mig-sjalv

Relaterade resurser

Forum för levande historia

På Forum för levande historia finns mycket bra material om Förintelsen och du kan även se filmen “ Fakta om Förintelsen:

Ämnestema om andra världskriget

Tema Andra världskriget behandlar krigets förlopp, orsaker konsekvenser samt livsöden från olika delar av konflikten och i samband med förintelsen. För gymnasiet.

 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This