RUM 213

En mysig rysare där spökerier blandas med korvgrillning och kompistrubbel! Filmen kan användas för diskussioner om identitet, genre och om att våga möta sina vardagsrädslor.

Rum 213

Lite nervöst tyckte Elvira att det skulle bli att få åka på kollo! Skulle hon få några nya vänner?

Snabbt släpper den nervositeten när hon träffar Bea och Meja och de får dela ett rum som stått oanvänt under många år. Korvgrillning, roliga aktiviteter och spaning på kollots killar inleder vistelsen. Men snart börjar konstiga saker hända…. En ring försvinner spårlöst och det blir inledningen på en rad skumma händelser som skapar misstänksamhet vännerna emellan. Till slut inser tjejerna att det bara finns en förklaring till allt skumt ; spökerier….

Filmen är baserad på Ingelin Angerborns populära bok Rum 213. Svenska filminstitutet rekommenderar filmen för årskurs 4- 8.

Relaterade resurser

Skellig

Michael och hans familj flyttar till ett nytt hem, ett gammalt ruckel med en stor och igenvuxen trädgård. Flytten sammanfaller med att Michael får veta att hans nyfödda lillasyster har hjärtproblem. Plötsligt verkar Michaels värld ensam och osäker. En eftermiddag upptäcker han ett gammalt skjul i utkanten av trädgården och han hittar något både obehagligt och magiskt – en varelse som bor där. Michael ger, tillsammans med sin nyfunna vän Mina, mat till den inneboende grannen som kallar sig Skellig… En stark och spännande film om vänskap, tillit och modet att tro på som är annorlunda och okänt. Baserad på den prisbelönta boken med samma namn, författad av David Almond.

Rum 213

Den här natten vaknade både Meja och jag av Beas skärande skrik. Hon satt i sin säng med kudden hårt tryckt mot ansiktet.

– Du drömde bara, viskade jag. Här är ingenting. Bea skakade på huvudet bakom kudden.
– Det var ingen dröm, sa hon tyst. Jag såg henne, på riktigt.

Varför händer det så konstiga saker i rum 213? Rummet som Meja, Bea och Elvira delar på kollot. Varför försvinner deras saker på nätterna? Och vem är den vitklädda flickan som bara Bea kan se?

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This