Robotarna Bee-Bot och Blue-Bot

Har du stött på robotarna Bee-Bot och Blue-Bot?
Två charmiga robotar som är perfekta för att introducera programmering för alla åldrar.

Bee-Bot och Blue-Bot

Bee-Bot och Blue-Bot fungerar så bra med att introducera programmering för att de har ett begränsat antal kommandon de kan utföra. Du kan få dem att gå framåt, bakåt, vända sig åt höger eller vänster och pausa, sedan finns bara knappar för att köra programmet och rensa minnet och det är allt. Inte en massa kod och annat som är svårt att sätta sig in i bara fyra pilar, paus, kör och rensa inget mer. Vem som helst kan lära sig att programmera dessa små robotnyckelpigor!

Kom igång

Vad är det för skillnad på Bee-Bot och Blue-Bot?

Bee-Bot är den gula roboten och kan bara gör det som vi har pratat om hittills.
Blue-Bot är den genomskinliga som förutom att styras som Bee-Bot även kan styras från en surfplatta. Vi kommer till appen lite senare.

Appen

Appen heter Blue-Bot och finns till både iPad och Andriod.

Du behöver inte appen för att använda din Blue-Bot men samtidigt behöver du ingen Blue-Bot för att använda appen. Båda fungerar utmärkt enskilt från varandra. Vill du bara använda appen och styra en Blue-Bot på skärmen och kanske göra lite uppdrag så går det alldeles utmärkt. Är det många som vill använda Blue-Boten men ni bara har en? Då kan några börja köra enbart i appen.

Det som appen tillför när du styr den fysiska Blue-Boten är att du kan se vad du programmerat in, du kan svänga 45grader, du kan ändra om i programmet om det blivit fel och du kan använda repetitioner.

Kan man använda Bee-Boten/Blue-Boten till äldre barn också? Självklart! Fördelen med Bee-Bot/Blue-Bot är att själva programmeringen är så enkel att lära sig. Du kan du välja uppgifterna för att tillföra utmaningen. På Årstaskolan i Stockholm har man arbetat med Bee-Bots med grundskolelever och en uppgift eleverna ska lösa går ut på att två Bee-Bots ska starta samtidigt och hjälpas åt att putta en låda runt en giftig sjö. Viss låter det klurigt? Här kan du hitta hela uppgiften.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljning

Direktkontakt
[email protected]
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00

Kundservice

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00
[email protected]
mediapoolen.se