Resan till fjäderkungens rike

Den lilla kaninen Johan bor på ett skepp tillsammans med sin pappa sedan hans mamma rest iväg till Fjäderkungens rike. En dag när hans pappa åker iväg för att handla får Johan ett mystiskt samtal på skeppets radio. Det är från Bill som inte vill åka till Fjäderkungens rike och behöver hans hjälp.

 

Resan till fjäderkungens rike

Ett storslaget äventyr om kaninen Johan, vars mamma blir sjuk och hämtas av Fjäderkungen.

Johan blir fast besluten att hämta tillbaka sin mamma från Fjäderkungen och inleder en äventyrlig, spännande och farofylld resa mot Fjäderkungens rike.

En vackert animerad film med många bottnar som för den minsta publiken kanske bara blir ett vanligt äventyr, medan de lite äldre barnen kanske uppfattar filmens symbolik om sorg och saknad.

Från 7 år

Relaterade resurser

Osynliga sår - När en förälder dör

(UR-serie)

Vi träffar Marita som berättar om sorgen efter sin pappa som dog i cancer. Att det kändes som om hon ramlade ner i en stor grop och hur hon var rädd för att gråta i skolan. Hon berättar också att hon mår lite bättre när hon skriver av sig, och att hon ofta tänker på att hennes pappa ser henne från himmelen. För ett tag sen såg hon en fågel utanför sitt fönster, som på ett konstigt vis påminde om hennes pappa Allan, och det gjorde henne stark. Vi hör också andra barns tankar om döden, längtan och sorgen efter en nära anhörig.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This