Reportage

Mediapoolens egna reportage från vardagen

I det vardagliga arbetet kan det vara intressant att läsa om hur andra pedagoger och skolbibliotekarier jobbar. Arbetar du inom äldreomsorgen kanske du vill berätta för en senior eller en jobbarkompis om lite roliga tips.

Har du själv något att berätta om i ett reportage, föreslå en kollega som kan ge inspiration till andra eller ett kommande projekt? Hör av dig till oss!


Kontakta Anna Ketola på tel 0500-44 54 06 eller via mail anna(a)mediapoolen.se

Gemenskap och surfplattor på dagverksamheten

Gemenskap och surfplattor på dagverksamheten

På morgnarna fylls dagverksamheten på Hellidshemmet i Tidaholm av kaffesugna besökare. Birthe Alber har jobbat här i många år, och numera är hon undersköterska med specialistutbildning i välfärdsteknik.

Skypa med bonden

Skypa med bonden

Nu kan skolelever besöka bondgården digitalt. Projektet FaceTime a Farmer har öppnat möjligheten för nya möten mellan bönder och skolor.

Skaraborgs Hälsoteknikcentrum

Skaraborgs Hälsoteknikcentrum

Det finns oändliga möjligheter för användning av digital teknik inom vård och omsorg. Sensorer i hemmet som kan mäta hjärtfrekvens och puls, och värmekamera som registrerar närvaro och fall är några av sakerna som testas just nu.

Förskola på hjul

Förskola på hjul

Idag är det strålande solsken och dagens rutt till Backamo lägerplats tillhör en av de mer populära. Hinderbanor, klättervägg och stora gräsytor – här finns massor att upptäcka.

Michael Wiander om Dexter Olsson Adventures

Michael Wiander om Dexter Olsson Adventures

Dexter Olsson Adventures är en serie med lättlästa tegelstenar om äventyr i världen. 1 juni kommer bok 3 ”Fångar i Luxor”. Vi har fått en pratstund med författaren Michael Wiander.

Bli en duktig sagoberättare

Bli en duktig sagoberättare

Under Mikael Thomassons berättarverkstad som Mediapoolen anordnade i Uddevalla gav berättarproffset både tips och massor med inspiration till att lyfta fram det muntliga berättandet. Fokus var att kunna berätta fritt ur minnet.

Pedagoghundar i Ljungskile

Pedagoghundar i Ljungskile

Det är måndag morgon och Martina Ekström och hundarna Zita och Inez har redan träffat veckans första elever. De arbetar tillsammans som pedagoghundsekipage.

Kunskap om samerna

Kunskap om samerna

För Rosita Ferm kom intresset kring samerna för många år sedan. Det började med frågan om vad som är svenskt. Förra hösten tog hon med sig ämnet till klassrummet.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
info(a)mediapoolen.se

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde

Share This