Rekonstruktion Utøya

Rakel, Mohammed, Jenny och Torje överlevde en av vår tids mest omfattande och brutala terrorattacker, där 69 ungdomar miste livet. Under två veckor, ska de tillsammans med 12 andra ungdomar, återskapa sina minnen och upplevelser från Utøya den 22 juli 2011.

 

 

Rakel, Mohammed, Jenny och Torje överlevde en av vår tids mest omfattande och brutala terrorattacker. Nu samlas de i en tom filmstudio i Nordnorge. Under två veckor, ska de tillsammans med 12 andra ungdomar, återskapa sina minnen och upplevelser från 22 juli 2011 – dagen då 69 ungdomar miste livet under ett fascistiskt korståg mot det öppna, mångkulturella och demokratiska samhället.

De fyra överlevarna berättar om sina upplevelser i turordning vilket gör det enklare om man vill välja ut ett avsnitt till klassrummet.

Relaterade resurser

Psykisk ohälsa

Hur kan man få stöd om man mår dåligt? Temat innehåller material kring olika typer av diagnoser och symptom, och syftar till att öka kunskapen om psykisk ohälsa.

Hur gör man för att rädda ett folk?

Det här är berättelsen om svenska rasbiologers framfart i Lappland och Rasbiologiska institutets kopplingar till Nazityskland – en mörk del av den svenska historien.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This