Push It

Kortfilm om Hedda som har idrott med klassen och utmanar Adam – klassens kung. Det får inte den effekt Hedda förväntar sig, och något förändras. Träffsäkert om vad som uppfattas och uppskattas och hur gruppen upprätthåller hierarkiska strukturer. 

Hedda utmanar när hon brottar ner Adam på idrottslektionen, och det accepteras inte av de andra i gruppen. Hon har nu rubbat ordningen och det gör man inte ostraffat. En spännande handling som säger mycket om våra värderingar och normer på 8 minuter.

Relaterade resurser

Tema Flickors rättigheter

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema som behandlar flickors rättigheter innehåller ett antal filmer, där jämställdhetsfrågor samt frågor kring flickors och kvinnors rätt att bestämma över sina liv ligger i fokus.

Turkkiosken

På ett kreativt kontor någonstans i Stockholm har de en liten paus i ett möte. Cecilia berättar en anekdot från en möhippa, om hur “turkkiosken” som de skulle handla på var stängd. Asal, som är relativt ny på jobbet ifrågasätter Cecilias ordval, vilket sårar Cecilia enormt. Till slut blir Asal den som anklagas för att bete sig dåligt.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This