Workshop: Introduktion till programmering – 1-9

Målgruppen är pedagoger och skolledare, men också i elev-anpassning. Kan arrangeras som ett enstaka tillfälle eller över flera kurstillfällen.

Ett av de mest använda verktygen för programmering i skolan är Scratch. Det är enkelt att komma igång med, eftersom programmen byggs upp av Lego-liknande block. Scratch finns översatt till svenska, är gratis och används från webbläsaren vilket innebär att engagerade elever kan fortsätta hemifrån på egen hand. Dessutom går det att hitta en uppsjö av resurser på nätet, med både böcker, filmer och webbkurser, som gör det enkelt att komma vidare.  Workshopen innehåller också några exempel på programmeringsverktyg som bygger ihop den digitala världen med den fysiska.

Kontakta Zahra Safaie, kursansvarig på Mediapoolen, om du är intresserad av kursen: zahra(a)mediapoolen.se

 

Anders Thoresson

Journalist, föreläsare
Anders Thoresson har jobbat som teknikjournalist sedan 1999. Han föreläser om bland annat programmering och nätetik för elever och lärare runt om i landet, undervisar på Journalisthögskolan i Göteborg, har haft ett stort researchuppdrag åt Integritetskommittén och delar med sig av e-posttips och andra sätt att jobba effektivt på konferensen Workhack.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Vardagar 8.00-11.50, 12.30-15.30
info(a)mediapoolen.se

Leveransadress

Mediapoolen Västra Götaland AB
Box 305
541 27 SKÖVDE