Vem såg vi i filmen?

– Föreläsning, filmvisning och samtal

Trots att vi producerar mer rörliga bilder än någonsin är frågan om representation fortfarande ett stort problem inom många filmer och tv-serier. Vad får den bristande synligheten av minoriteter för konsekvenser? Vad är det för gestaltningar vi får se när vi väl får se minoriteter – och vad gör de gestaltningarna med vår bild av minoriteter och minoriteters egen bild av sig själva och deras plats i samhället?

Filmregissören Mikael Bundsen vet av egen erfarenhet hur viktig frågan om representation är och är därför angelägen om att medvetandegöra andra om den. Med sin föreläsning vill han ge unga redskap i att tänka kritiskt kring hur minoriteter är skildrade i filmer och serier. Han blandar hård statistik med att dela med sig av egna erfarenheter och att visa sin kortfilm Mamma vet bäst. Avslutningsvis håller han ett reflekterande samtal med eleverna.

Kontakta Zahra Safaie, kursansvarig på Mediapoolen, om du är intresserad av kursen: zahra(a)mediapoolen.se

Mikael Bundsen

Regissör, manusförfattare

Mikael Bundsen är en manusförfattare och regissör baserad i Göteborg. Han har regisserat ett flertal prisbelönta kortfilmer – många av dem med hbtq-tema. Han är utbildad i filmregi vid Akademin Valand Film och i manus på Alma manusutbildning. Utöver att föreläsa för elever om representation undervisar han även om grunderna i filmskapande – till exempel inom ramen för Skapande skola.

Missa inte Mikaels film

Mikaels film Mamma vet bäst har vunnit flera priser och utgår ifrån hans skapande av normbrytande berättelser. En film han ofta använder i sin kurs.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
info(a)mediapoolen.se

 

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde