Talböcker från Legimus

Tal och text

För dig som behöver lässtöd

Alla ska ha tillgång till litteratur även om de har svårt att läsa vanliga böcker. Via Legimus får du låna talböcker genom att ladda ner dem i din dator, iPad eller din smarta telefon. För detta behöver du en inloggning som du kan beställa hos oss eller via ditt lokala bibliotek. Legimus är namnet på MTM:s webbsida och även appen, där du kan ladda ner talböcker och läsa dem direkt i din dator, surfplattaoch smarta telefon. Bakom sidan och appen står Myndighet för Tillgängliga Medier.

Anmäl konto

Beställ konto till Legimus hos Mattias Hultqvist på 0500 44 54 21 eller på mattias(a)mediapoolen.se

Så fungerar tjänsten

I skolan

får du använda Legimus tjänster för att skapa läsglädje även för den som inte kan läsa och för elever som behöver lyssna på texter mer än en gång. Läs om Vanliga frågor om Legimus! 

Vi kan ordna en skiva

Vi har även möjlighet att ladda ner Legimus utbud på på skiva till dig och dina elever. Gör så här:  Sök bland titlarna, notera bokens titel och medienummer (anges längst ner under fliken “Beställ eller ladda ner”). Skicka bokningen här!     

Talböcker

… kan vara både till nytta och nöje, du har dem med dig vart du går. Talböcker är bara för dig som har en läsnedsättning som gör det svårt att läsa vanliga böcker. Det kan till exempel bero på dyslexi, ADHD, synskada eller liknande

Har du frågor om våra andra tjänster?

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljning

Direktkontakt
[email protected]
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00
info(a)mediapoolen.se

Postadress

Kylarvägen 7
549 37 Skövde