Förskolan i en digital omvärld

– om barn, demokrati och digital kompetens

Våra barn växer upp i en digital omvärld. Vad innebär det för dem – nu och i framtiden? Och vad är förskolans roll i det?

Digitala verktyg kan vara en fantastisk resurs i förskolan. Verktygen ger barn fler sätt att skapa och uttrycka sig, och fler möjligheter att utforska och lära om sin omvärld. Men med digitala verktyg följer också viktiga frågor om etik och källkritik. Vi behöver förstå något om när och hur vi kan använda digitala verktyg på ett ansvarsfullt sätt i förskolan för att rusta barnen med den digitala kompetens de behöver ha med sig i livet.

I den här föreläsningen diskuterar Anna Thoresson vad digitala verktyg och digital kompetens kan innebära i en förskolekontext. Det kommer att handla om prylar och appar, men också om demokrati och rätten att få göra sig själv hörd.

  • Varför behöver barn digital kompetens?
  • Skapa, utforska och lära med digitala verktyg
  • Källkritik, etik och delaktighet – ett digitalt medborgarskap

 

  • Målgrupp: förskolans rektorer och pedagoger
  • Kurslängd: 90 minuter och kortare version 60 minuter.
  • Kursen erbjuda både på plats eller digital
  • Kostnad: Kursledare ger arvodesförslag efter överenskommelse med dig

Anna Thoresson

Anna Thoresson är förskollärare och arbetar som utomhuspedagog på Frida förskola i Vänersborg. Anna är också utbildad journalist och har länge varit engagerad i frågor om barn och ungas utbildning, rättigheter och villkor i samhället. Hon är författare till boken «Utforska digitala verktyg i förskolan» (Lärarförlaget, 2019) och håller föreläsningar och kompetensutveckling om digitala verktyg. .

 

Zahra Safaie
Medie- & redaktionsansvarig
Zahra är Medie- och redaktionsansvarig på Mediapoolen och har hand om all kursverksamhet. Har du frågor om någon befintlig kurs eller önskemål om något som vi saknar är du alltid välkommen att höra av dig till henne. Anmälan till kurser skickar ni direkt till Zahra om inte annat anges.

[email protected]

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-tor 8:00-16.00
Fre 8:00-15.00

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde