Film

Strömma film

Tusentals titlar, ett knapptryck bort

Film har haft en central roll i utbildningen under lång tid och är idag ett naturligt inslag i skolan. Lärare flippar klassrum, visar experiment från YouTube som är svåra att genomföra i klassrummet och tittar på film om känsliga ämnen. I Digital Pedagogik (skolan och förskolan) respektive Seniorportalen (seniorer), så finns tusentals filmtitlar redo att strömmas. 

Titta själv

Sök efter filmer och serier som intresserar dig!

Så fungerar tjänsten

I

Strömmande media

Välj  att söka strömmande film i Digital Pedagogik eller i Seniorportalen

h

Handledningar

Många filmer i Digital Pedagogik har färdiga filmhandledningar för att spara tid åt lärare som vill arbeta med filmen. Du kan filtrera för att bara visa filmer med lärarhandledningar.
g

Filtrera

När du söker efter material i Digital Pedagogik kan du filtrera efter årskurs, ämnesord, genre, språk och textning.
Se en film om hur du använder Digital Pedagogik för att strömma film i ditt klassrum.

Institutionell visningsrätt och spelfilm

För visning av film i skolan gäller det för skolan att ha löst den institutionella visningsrätten. För er som enbart strömmar film genom Mediapoolens plattform Digital Pedagogik är inte detta något problem då alla våra filmer omfattas av en sådan institutionell visningsrätt. Däremot finns det många lärare som har specifika önskemål om filmer som vi kanske inte har i vårt bestånd. Då gäller det att ha löst visningsrätten på annat sätt.

Rabatterat pris för skolor som vill ha en speciell spelfilmslicens från Swedish film
En möjlighet att få tillgång till ännu mer spelfilm är en Swedish Film Licens. Nu har Mediapoolen förhandlat fram ett förmånligt pris för sina medlemskommuner för just en sådan licens. Vi har redan förstärkt vårt utbud av spelfilm men av upphovsrättsliga skäl kan vi inte
komplettera utbudet med filmer från ett flertal filmbolag*. Swedish Film Licensen utgör en möjlighet för lärare att få tillgång till dessa bolags produkter utan att bryta mot rådande upphovsrätt. Som medlem hos Mediapoolen sparar ni i genomsnitt 30% på avtalen med Swedish film. För intresseanmälan eller mer information om licensen kontaktar ni enklast mediapoolens VD Ann-Britt Dahl.

* Filmdistributörer
De filmer som Mediapoolen köper in till Digital Pedagogik innebär de generösaste visningsrätterna som är möjliga. Dvs alla filmer som finns i Digital Pedagogik kan visas dag och natt och på vilken plats som helst, så länge läraren eller eleven har en inloggning. Men många stora filmbolag godkänner inte en sådan licens för visning av deras filmer. Det utökade avtalet gäller för en särskild lokal som skolan bestämmer och filmerna får enbart visas i den lokalen som man har tecknat avtal för. Det innebär visserligen mindre frihet för pedagogen att lägga upp arbetet kring filmen men också en stor möjlighet att få tillgång till fantastiska filmer som annars inte är möjliga att visa i skolan.

*Följande filmbolag kunde av upphovsrättsliga skäl inte leverera digitalt material till Digital Pedagogik.
20th Century Fox DreamWorks, MGM Noble Entertainment, Nordisk Film Paramount Pictures, Scanbox SF Studios, International , SF Studios (SF Svenska filmer) Sony Pictures (Tidigare Columbia TriStar Pictures), Touchstone Pictures, United Artists, Universal Pictures Walt Disney (Inkl.BuenaVista Int. Hollywood Pict., Touchstone Pict.och Walt Disney Pict.), Warner Bros.

Fler resurser för film


Våra filmtips

Svårt att hitta rätt filmer? Det är därför vi har startat den här sidan. Här tipsar vi konturnierligt om de nyaste filmerna från förlagen och de hetaste tv-serierna från t.ex. UR.

Lilla Filmanalysen

Filmanalys är en hel vetenskap, men varför krångla till det? På den här sidan samlar vi några olika sätt att analysera vad vi sett på vita duken.

Filmkalendern

Med vår filmkalender får du tips på filmer inför högtider, speciella dagar och händelser. Då står du rustad för påsk, FN-dagen, riksdagsval m.m.

Genus och rörlig bild

Vem får egentligen synas på film? Hur porträtteras män och kvinnor i media? Och vilka maktstrukturer finns det i filmbranschen?

Mediapoolens filmskola

Det har aldrig varit enklare att göra film! Samtidigt vet vi att det krävs mer än tekniska prylar för att göra en bra berättelse. Lär er att berätta med rörliga bilder i Mediapoolens filmskola.

Allt om film

Kolla in vårt vanliga bloggflöde med alla inlägg taggade med film.

Filmpedagogbloggen

Följ Susanna Strömbergs fantastiska filmpedagogblogg. Här delar hon med sig av de filmer hon använder i sitt klassrum.

Kurser

Vill din klass eller kanske lärarlaget boka en filmkurs hos Mediapoolen? Vi skräddarsyr kursen efter era önskmål.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
info(a)mediapoolen.se

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde