Digitalt självförsvar

MIK-kurs, ges i både elev- och pedagoganpassning.

Du skickar e-post och tar för givet att den som läser bara är den som du skickar det till. Du kopplar upp dig på kaféets trådlösa nätverk, men ägnar inte en tanke åt ingenjörsstudenterna vid bordet längst in som just haft föreläsning i nätverkssäkerhet. Du använder samma lösenord på alla webbplatser, för det är ju enklast så.

Internet är verkligen ett fantastiskt verktyg för kommunikation. Men det finns också en maktobalans. Mellan dem som förstår hur tekniken fungerar och dem som bara använder den.

I den här föreläsningen går Anders Thoresson igenom några av de integritetsproblem och andra säkerhetsaspekter som finns på nätet och visar på verktyg och förhållningssätt som hjälper till att hantera dem.

Kontakta Zahra Safaie, kursansvarig på Mediapoolen, för mer information om föreläsningen: zahra(a)mediapoolen.se

 

Anders Thoresson

Journalist, föreläsare
Anders Thoresson har jobbat som teknikjournalist sedan 1999. Han föreläser om bland annat programmering och nätetik för elever och lärare runt om i landet, undervisar på Journalisthögskolan i Göteborg, har haft ett stort researchuppdrag åt Integritetskommittén och delar med sig av e-posttips och andra sätt att jobba effektivt på konferensen Workhack.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
info(a)mediapoolen.se

 

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde