Digital Pedagogik

Utmaningen

Mediapoolen har en lång tradition av att serva skola, förskola, äldrevård och kommunala institutioner med innehåll, teknik, rådigvning och utbildning. Men idag är utmaningen en annan än för tio år sedan. Snarare än tillgången på material handlar det idag om att hitta  rätt material, som är kvalitetssäkrat och tillgängligt när man behöver det.

Lösningen

Vi driver idag en utveckling mot tillgänglighet och kvalitetssäkring för våra resurser. Vi vet att vi inte har huvudrollen i barn, elever och äldres lärande, upplevelser och utveckling. Vi strävar istället mot att hela tiden förenkla och stötta för dem som driver detta arbete. Hjältarna inom förskola, skola, bibliotek och äldreomsorg.

Antal filmer och serier

Antal ljud & e-böcker

Bokningsbara fysiska medier

Antal radioprogram

Pedagogiska resurser samlade och granskade

Teman

Under Teman hittar du samlade resurser (film, bok, ljud mm) kring specifika ämnen. Resurserna vänder sig både till elever och lärare och är sammanställda av pedagoger och bibliotekarier i samarbete. De är anpassade och sökbara efter skolornas årskurser, gymnasiet eller grundsärskolan. Vi har drygt 550 olika Teman där samtliga är tydligt kopplade till läroplanens centrala innehåll.

Favoriter

Skapa och namnge egna mappar, där du kan organisera dina favoriter. Det blir tydligt och enkelt att hitta dem igen när du sorterar dem efter eget tycke och smak.

För pedagoger och elever

Anslutna kommuner och skolor skapar enkelt konton genom deras godkända e-postadresser. Att alla elever får egna konton gör att du enkelt kan flippa klassrummet eller veta att eleverna alltid har tillgång till det digitala materialet.
  • Creaza MovieEditor

  • Creaza AudioEditor

  • Creaza Mindomo

  • Creaza Cartoonist

  • Musikmattan

  • Malberts melodier

Skapande resurser

Med Creazas webbaserade program för att skapa egna filmer, musikstycken, tankekartor och tecknade serier finns fantastiska möjligheter för det digitala klassrummet. Dessutom erbjuder Mediapoolen i Digital Pedagogik två fantastiska musiktjänster med upphovsfri musik, så att dina digitala projekt kan låta fantastiskt samtidigt som du slipper tänka på upphovsrätt.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-tor 8:00-16.00
Fre 8:00-15.00

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde