Creaza

Skapa och dela

Digitalt skapande

Creaza är en programsvit du använder online för att skapa bildspel, tankekartor, film och musik. Du arbetar med programmen direkt i webbläsaren och slipper därmed installera programmen på datorn. Lagring sker i molnet så du kan arbeta vidare på dem varsomhelst.

Testa själv!

Testa själv hur enkelt det är att använda tjänsten i Digital Pedagogik.

Tre fördelar med tjänsten

Installationsfritt och plattformsoberoende

Creazas program är webbaserade, dvs ingen programinstallation krävs och det spelar ingen roll om man arbetar på skolan eller hemma, inte heller om man har PC eller Mac. Om du använder en iPad bör du ladda hem den kostnadsfria appen ”CartoonistEdu” för att Cartoonist ska fungera felfritt.

Kollaborativt berättande

I Creaza finns stöd för att samarbeta i berättelser, dvs att flera elever arbetar med samma berättelse utan att behöva sitta framför samma dator. Dessutom kan en lärare dela ut uppgifter i Creaza t.ex. påbörja en serieberättelse och låta varje elev skapa en egen fortsättning.

Dela och bädda in

Berättelserna som skapas i Creaza kan delas genom en länk eller bäddas in i en blogg eller hemsida. Länkarna är publika så det krävs inget Creaza-konto för att ta del av en berättelse. Dessutom kan filmer som skapas i Creazas direktpubliceras på YouTube.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-tor 8:00-16.00
Fre 8:00-15.00

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde