Programmering, robotar och Microbits

MEDIAPOOLEN AB

Programmering

Under hösten kommer vi fortsätta att satsa på programmering i och med att Skolverket har beslutat att införa programmering och digital kompetens i läroplanen. Vår nya kollega Emma kommer hålla kurser i digital kompetens och hur man kommer igång med att koda i klassrummet i program som Hour of Code och Scratch. Johan fortsätter att inspirera och hålla kurser om robotar och Micro:bit. Vi kommer även fortsättningsvis erbjuda kurser i programmering och källkritik med vetenskapsjournalisten Anders Thoresson. Våra superpopulära programmeringslådor är redan mycket uppbokade men kolla gärna om det finns en ledig, annars så har vi laddat upp i webbshoppen med fler robotar och programmeringsgrejer än tidigare.

– Vi jobbar med programmering mot skolan

Johan Nyberg

Redaktör, pedagog
Johan är pedagog och arbetar med kurser och våra digitala tjänster. Han är en mångsysslare och arbetar bland annat med programmeringskurser för Microbits och olika robotar.

0500-44 54 23
johan(a)mediapoolen.se

Emma Wingqvist Rödjer

Redaktör, Pedagog
Emma är pedagog och sitter i redaktionen för Digital Pedagogik och arbetar med våra digitala tjänster, teman och läromoduler. Hon jobbar också med digitala verktyg och visuella programmeringsmiljöer som Scratch och Hour of Code.

0500-44 54 22
emma(a)mediapoolen.se

Anders Thoresson

Journalist, föreläsare
Anders Thoresson har jobbat som teknikjournalist sedan 1999. Han föreläser om bland annat programmering och nätetik för elever och lärare runt om i landet, undervisar på Journalisthögskolan i Göteborg, har haft ett stort researchuppdrag åt Integritetskommittén och delar med sig av e-posttips och andra sätt att jobba effektivt på konferensen Workhack.

– Programmeringsteman –

Förändringarna i läroplanen gällande digitaliseringen får 1 juli 2018 genomslag i alla skolans ämnen. Med våra programmeringsteman kommer ni igång redan nu med programmeringen i låg-, mellan- och högstadiet.

åk

VI KODAR!
Resurs: Ämnestema
Ämne: Teknik
Nivå: Grundskola F-3

åk

KOD OCH PROGRAMMERING 4-6
Resurs: Ämnestema
Ämne: Information och media, Teknik
Nivå: Grundskola 4-6

åk

KOD OCH PROGRAMMERING 7-9
Resurs: Ämnestema
Ämne: Teknik
Nivå: Grundskola 7-9

– Kurser –

– Vår försäljningsavdelning har koll på hårdvaran till programmeringen

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljning

Direktkontakt
[email protected]
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00

Kundservice

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00
[email protected]
mediapoolen.se