Prisbelönta kompositörer om

Musikens betydelse i film och TV

Här kommer alla känslorna på en och samma gång – prisbelönta kompositörer om musikens betydelse i film och TV.

Välkommen till en förmiddag om musik och rörlig bild. Genom mötet med två internationellt erkända och prisbelönta kompositörer får du en unik möjlighet att lära dig mer om hur rörlig bild och musik samverkar för att skapa den multimediala upplevelse som film och TV är. Du får även praktiska och konkreta tips från filmpedagoger.

Vi utlovar en förmiddag med stora känslor och inblick i kreativa processer.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Filmpedagogerna Folkets bio, Förvaltningen för kulturutveckling och Mediapoolen. Med stöd från Västra Götalandsregionen.

Datum: 2021-06-01

Tid: kl. 09.00-12.00

Plats: Online (möteslänk mailas ut)

OBS! Sista anmälningsdag 28 maj

 

Kontakt
Anna-Karin Johansson
Konsulent
070 – 743 55 46
[email protected]

Föreläsare

Lisa Montan är kompositör med en guldbagge i bagaget, som hon vann för sin filmmusik till Flocken. Hon är väletablerad i den svenska filmbranschen och har även musik till många spelfilmer, dokumentärer och SVT-produktioner. Lisa kommer att prata om musiken och bildens samverkan i film, och hur musiken gör det möjligt att inkludera åskådarens egna erfarenheter och känslor.

Antoni Komasa-Lazarkiewicz, kompositör för internationella film och Tv-produktioner, berättar om sitt arbete med att skapa musik. Han kommer att ge praktiska exempel från aktuella filmer som Charlatan och Oscarsnominerade Quo Vadis, Aida, som även vann pris som bästa internationella film på årets Göteborg Film Festival. Antoni ska prata om skapandeprocessen från manus till färdig film. Antonis presentation kommer att ske på engelska.

Mikael Kowalski från Filmpedagogerna inleder med en kort sammanfattning om filmmusikens funktioner med praktiska och konkreta tips.

Digital kompetens och Skolverket

Skolverkets uppdaterade kursplaner gäller från och med 1 juli 2018. De nya skrivningarna ska bidra till att barn och elever utvecklar förståelse för hur digitaliseringen påverkar individen och samhället. De ska stärka elevernas förmåga att använda och förstå digitala system och tjänster, att förhålla sig till medier och information på ett kritiskt och ansvarsfullt sätt. Det handlar också om att stärka förmågan att lösa problem och omsätta idéer i handling på ett kreativt sätt med hjälp av digitala verktyg. Med kompetensträffar och webbinarium vill Mediapoolen ge inspiration till alla er som jobbar ute på skolorna för att nå dessa mål.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-15.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundservice

Tel 0500-44 54 00
Mån-tors 8:00-16.00
Fre 8:00-15:00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This