Pojkarna

 ”Om du är blind för det som är annorlunda så är den här berättelsen inte för dig. Men om dina ögon är öppna så ska du se”
(Ur romanen Pojkarna av Jessica Schiefauer)

Pojkarna

Tänk om du fick välja för en dag? Välja vilken könstillhörighet du skulle ha….

De tre tjejerna Kim, Momo och Bella är utsatta för trakasserier och pennalism i skolans värld. Att varje dag bli kallad för hora och sedan inte få något stöd av skolans lärare tär på psyket. En dag snubblar tjejerna över en magisk planta som förvandlar dem till killar och en helt ny värld öppnar sig. Njutningen och friheten pojkvärlden erbjuder dem är stor och kontrasten märkbar till de kränkningar de ofta upplever i sina flickkroppar. Med sprakande fantasi skildrar filmen uppväxt, förvandling, vänskap och kärlek, och ställer frågan om könsnormativitet på sin spets.

Relaterade resurser

Boktema Könsroller

Att läsa om könsroller, jämställdhet och relationer ingår i Lgr 11 och här hittar du många böcker i ämnet som passar elever på högstadiet och gymnasiet.

Mustang

Prisbelönt film om motstånd, systerskap och frigörelse.En film som tematiserar det ständigt högaktuella ämnet om unga kvinnors rätt att bestämma över sina liv, kroppar och sin sexualitet..

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This