Plasten i vår vardag

Plast är ett fantastiskt material om det används rätt. Men vad händer när det hamnar i våra hav? Eller i våra skogar? Undersökningar förutspår att redan år 2050 kommer det finnas mer plast än fisk i våra hav!!!

 

Plasten i vår vardag- mikroplast i haven och återvinning av plast

Vi använder mycket plast i  världen eftersom plast är ett fantastiskt användbart material. Men effekterna är inte lika fantastiska. Undersökningar förutspår att år 2050 kommer världens hav att innehålla mer plast än fisk. Man uppskattar att 90 procent av världens skräp i haven kommer från tio förorenade floder. Men det finns en annan sorts fara med plast som har uppmärksammats de senaste åren, och det är mikroplast som bildas när plastföremål slits och plastpartiklar frigörs. Men du kan göra skillnad – genom att göra medvetna val och återvinna plast. I filmen får vi tips på detta samtidigt som vi lär oss mer om plast.

Relaterade resurser

Tema Hållbar utveckling

Temat handlar om vår globala miljö, och om resursfördelning och klimatfrågor. 

Materialet

“Materialet” är en serie program som handlar om vanliga material som vi människor utvinner från naturen och förädlar för att använda i olika produkter.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This