Perspektiv på världen

Den här serien från UR placerar luppen över frågor som mänskliga rättigheter, klimatfrågor, jämställdhet och demokrati. Hur det ser ut i olika delar av världen? Programmen är indelade i åtta teman utifrån kursplanen i samhällskunskap.

 

 

Viral påverkan, högerextremism, klimat och ekonomi är några ämnen i den här serien med aktuella ämnen veckorna innan valet. Möt Patrik Hermansson från HOPE not hate som infiltrerade högerextrema nätverk. Är det ok att antidemokratiska grupper utnyttjar demokratiska rättigheter för att sprida sitt budskap, och varför gör vi inte mer för att rädda miljön?

Till serien finns både syntolkad och teckenspråkstolkad handledning för hur man kan arbeta med serien i klassrummet.

Relaterade resurser

Invandring och integration

Ett tema med material om invandring och integration. Vad innebär det att vara “svensk”? Hur är det att komma till Sverige från ett annat land? Flyktingfrågan och rasism i stort och smått påverkar oss alla – och frågan är viktig i valet 2018.

Har jag något val?

Det finns många starka krafter som försöker påverka oss väljare. Programledaren Elin förklarar för oss hur man bedrev valkampanjer via sociala medier i USA när Donald Trump blev president. Hon tar reda på hur “dark ads” och “fake news” fungerar, och vad en filterbubbla är. 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This