Pelle Svanslös - Julkalendern

 

På åsgränd i Uppsala bor ett gäng katter som en dag får en ny bekantskap i den svanslöse katten Pelle. Måns retar sig på att Pelle som är ny i gänget snabbt blir omtyckt. Därför använder han sin påhittighet till att sätta den svanslösa nykom-lingen på det hala. Katterna på Åsgränd är mycket för att umgås. De ställer gärna till med katt-mästerskap, kalas, rimstugor och fester – allt som gör väntan på julafton lite kortare.

 

 

Pelle Svanslös är en godhjärtad och godtrogen katt som ständigt blir lurad och mobbad av Elaka Måns och hans eftersägare Bill och Bull. Det goda segrar dock alltid och Pelle får även uppleva kärleken tillsammans med Maja Gräddnos. I de första böckerna är Pelle familjekatt i en lägenhet på Åsgränd vid Övre Slottsgatan i Uppsala hos barnen Olle och Birgitta, men då han växer upp inleder han ett samboförhållande med katten Maja i en källarglugg på samma gata. De flesta böckerna utspelar sig i Uppsala, och de ortnamn som ingår i många katters namn ligger också i och omkring Uppsala.

  • Speltid : 05:45:00
  • Förlag : Filmcentrum
  • Nivå : F-3, 4-6
  • Ämne : Värdegrund
  • Ämnesord : Mobbning, Empati och kamratskap

Relaterade resurser

Tema Svenska högtider - Julen

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om Svenska högtider – Julen. Visst är det mysigt med jul! Men varför firar vi jul egentligen? Vi har firat jul i över tusen år i Sverige, och förr kallades högtiden Midvinterblot.

Emil i Lönneberga

Detta är historien om Emil, som bodde på gården Katthult i Lönneberga socken i Småland och gjorde fler hyss än det finns dagar på året.Det blev en härlig jul för de gamla när Emil ordnade det stora Tabberaset i Katthult

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This