Om Evolution

Vad är en art? Vem var Charles Darwin? Varför förändras djur med tiden och varför överlever vissa djur medan andra dör? Vi lär oss om arterna och deras uppkomst, om evolution, fossiler och jordens historia.

 

Om Evolution

Vad är en art? Varför förändras djur med tiden? Varför överlever vissa djur och växter medan andra dör? Hur var jorden innan människornas tid? Vilka djur och växter fanns då? Dessa frågor tas upp i serien, där vi även besöker Galapagosöarna som har haft en betydande roll i evolutionens historia.
Serien består av 5 avsnitt som är ca 9:30 minuter långa.

Åk 4-6

 

Relaterade resurser

Dagen då jorden förändrades - en historia om evolution

En kolossal meteorit kraschade i Mexiko för 65 miljoner år sedan och orsakade en biologisk omvälvning. Berg förflyttades av jordskred, stormar och tidvatten ödelade rotsystem. Först slukades marken av eld och sedan frös hela vår planet. Mer än 70% av världens arter utplånades, däribland dinosaurierna, vilket gjorde att andra djur fick chansen att erövra världen. Denna dramatiska serie tittar närmare på hur olika arter överlevde katastrofen.

Sea Rex - en resa till en förhistorisk värld

Häng med på äventyret som tar oss från ett modernt akvarium till Tria, Jura och Krita perioderna. Hur fann man det första fossilet och vad innebar upptäckten för vår syn på evolutionen? Genom filmen Sea Rex, En resa till en förhistorisk värld, får du möjlighet att på nära håll uppleva haven och dess invånare såsom det kan ha sett ut för ca 75 miljoner år sedan. En miljö som har många olikheter med dagens, men också många likheter.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This