FILMNYHETER HÖSTEN 2019

MEDIAPOOLEN AB

FILMER 2019

Filmnyheter = Goda nyheter! Mycket nytt har trillat in i Mediapoolens utbud och det vill vi ju inte att du skall missa! Nedan följer ett urval av alla nyheter och vill du se ännu mer är det bara att klicka in på Film för skolan.

 

 

FSK

Så gör djur

Så gör djur är en spännande serie om berguven Ulf, som funderar på mystiska,konstiga och märkliga saker i naturen. Varför sjunger fåglarna? Och varför är skalbaggar hårda? Varför har fjärilar skyddsfärg?

FSK, F-3

Stora stygga räven

En ny rolig och hjärtlig historia för hela familjen. Landsbygden är inte alltid så lugn och fridfull som man kan tro och djuren på den här gården är särskilt underliga: En räv som tar hand om en hel kycklingfamilj, en kanin som spelar stork och en anka som vill vara jultomten.

FSK, F-3

Ploey

Den isländska vintern närmar sig. För strandpiparna har tiden för att flyga söderut kommit. Men Ploey missar avfärden och blir ensam kvar. Han bestämmer sig då för att gå över “islandet”, i hopp om att nå den mytomspunna dal som sägs vara bevarad från kylan.

 4-6

Skoldiscot

Det är skoldisco och Kevin sneglar bort över dansgolvet. Innerst inne vill Kevin också vara där, men han tycker det är svårt att fråga personen han gillar om lov. Med stor igenkänning skildras osäkerheten och pirret i magen inför det första steget. Vad säger man och är det okej att tycka om vem man vill?

4-6

Gustav Vasa

Vem var Gustav Vasa?  Frihetshjälte, landsfader och riksbyggare? Eller bara en maktlysten egoist? Kanske både och? Men han var inte ensam. Det kungliga arvrike vi idag kallar Sverige kanske inte ens existerat utan Gustav Vasas tre drottningar. 1500-talets Sverige = familjeföretag.

4-6, 7-9

Stockholms blodbad

I den här filmen ska vi gå igenom de händelser som ledde fram till vad som kallas Stockholms blodbad. Vi lär oss bland annat varför drottning Margareta I bildade Kalmarunionen, vem Kristian Tyrann var och hur det kom sig att närmare hundra personer avrättades 1520. Vi går också igenom vilken roll Gustav Eriksson hade och hur landet Sverige bildades

 

7-9, Gymnasiet

Vanheder

Veckans sista lektion. Precis innan helgens ledighet kapas lektionen av Niclas som ska byta skola efter att ha uthärdat flera års mobbning. Nu kräver han en förklaring. En stark film om skuld, civilkurage och svek.

7-9, Gymnasiet

Mind my mind

I den flerfaldigt belönade tecknade filmen får tittaren följa hur Chris, som lever med autism, tar emot och bearbetar intryck på ett sätt som ger inblick i hur det kan vara att leva med socialt handikapp.

7-9, Gymnasiet

Medan vi såg på

En sexistisk kultur kommer inte att försvinna av sig själv. Medan vi såg på uppmanar oss att undersöka den kultur vi lever i och tänka igenom vad vi alla kan göra för att utmana de ord och beteenden som normaliserar förtryck. Ett starkt bidrag till diskussionen om var #Metoo kan ta oss.

7-9, Gymnasiet

Ekologiskt avtryck- en film om klimatångest….

Har du klimatångest? Nästan varannan svensk oroas över klimatet, visar en ny opinionsundersökning. Och visst finns det anledning att oroa sig. Nya undersökningar kommer ständigt med skräcksiffror om höjda temperaturer, smältande isar och konstiga väderfenomen.

7-9, Gymnasiet

Tornet

En unik, animerad film om Wardi som är född och uppvuxen i flyktingläger i Libanon, där palestinska flyktingar levt i 70 år. Det som 1948 var ett litet envåningshus har med varje ny generation vuxit på höjden, precis som alla de andra husen i lägret. Genom Wardis ögon berättar filmen en historia om fördrivning och flykt, uppgivenhet och hoppfullhet och om hur livet ändå alltid fortsätter.

7-9, Gymnasiet

Rekonstruktion Utöya

Rakel, Mohammed, Jenny och Torje överlevde en av vår tids mest brutala terrorattacker. Nu samlas de i en tom filmstudio i Nordnorge. Där ska de, tillsammans med 12 andra ungdomar, återvända till 22 juli 2011. Dagen då ett fascistiskt korståg mot det öppna, mångkulturella och demokratiska samhället tog 69 liv. 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This