Nya 

Digital Pedagogik

En bredare katalog med smartare funktioner

NU SLÄPPER VI BETAN

 

I januari kommer alla användare få full tillgång till en bredare mediekatalog som nu innefattar e-böcker som standard för alla användare. Men du kan redan v.45 bekanta dig med uppdateringen som också innehåller funktioner som klippverktyg så att du kan skapa egna klipp av våra utbildningsfilmer.

Det är bra att känna till att all funktionalitet inte finns under beta-testningen som kommer pågå fram till vecka 3 nästa termin. Flera tjänster som kommer från externa leverantörer så som Creaza och Lektioner kommer inte att finnas i betan utan tillgängliggörs först vecka 3 i januari. Teman kommer inte att finnas i katalogen i början av beta-testningen utan kommer några veckor senare.

n

Dina favoriter följer med!

Du behöver inte spara ner favoriterna på något sätt utan dessa läses över i januari. Om du sparat någon favorit beta-versionen finns en risk att du kommer att få några dubbletter när vi läser in din gamla favoriter, men det är bara att ta bort efter vecka 3.

Samma adress

Under testperioden når du betan genom en länk i gamla Digital Pedagogik. Då kommer du till nya portalen automatiskt utan ytterligare inloggning med så kallad SSO. När betan ersätter nuvarande Digital Pedagogik kommer den att ligga på samma adress som den alltid har gjort: digitalpedagogik.se

Samma lösenord

Från vecka 3 nästa år är ditt konto flyttat till nya portalen. Du loggar in med samma uppgifter som du har använt förut. Skillnaden är att inloggningen finns i menyn högst upp. En annan nyhet är att du kan söka i katalogen utan att vara inloggad men kan då inte strömma film.

Filtrera på spellängd

När du söker efter film i den nya versionen av Digital Pedagogik har du möjlighet att filtrera film på spellängd. Det är förstås praktiskt om du vill hinna visa och diskutera en film under en lektion. Dra bara i reglaget för att bestämma maximal speltid!

Skapa dina egna klipp

Alla användare kan skapa klipp från vår filmkatalog för att dela med elever eller kollegor. Perfekt när det kanske bara är en del av en film som man vill använda i sin undervisning.

Smartare favoriter

I den nya versionen av Digital Pedagogik kan du spara favoriter i mappar i två nivåer (dvs mappar i mappar). Dessutom kan du dela mapparna med kollegor eller elever! Om du gör ändringar i mappen kommer ändringarna också märkas för dem som du delat mappen med! Nu kan alltså eleverna prenumerara på en mapp som du har delat.

Nu får alla

E-BÖCKER

 

 

Möjligheten att alltid ha en klassrumsuppsättning tillgänglig oavsett storlek på klassen eller skolan är förmodligen den största vinsten med e-böcker. När täckningen av datorer och läsplattor blir bättre och bättre ute i skolorna så börjar e-boken som verktyg i skolan bli en realitet. Därför kommer nu vår första breda satsning på e-böcker för våra kunder.

 

Åldersgräns på film

Många användare har velat ha åldersgräns på vissa filmer i Digital Pedagogik så att unga elever inte kan se allt som äldre elever har tillgång till. För att åldersbegränsningen ska fungera måste eleverna ange sitt födelseår när de loggar in i den nya versionen av Digital Pedagogik eller skapar ett nytt konto. Om skolan är ansluten till Skolfederationen krävs det att ett attribut läggs till i profilen. Detta attribut har vi delat med kommunernas it-avdelningar.

LGR11 klickbart

Just nu sker en ommärkning av alla teman gällande centralt innehåll ur läroplanen. Den här uppmärkningen kommer att vara klickbar för användarna för att kunna visa alla resurser uppmärkta med samma centrala innehåll. Under vt 2020 kommer även förlagsfilm att vara uppmärkt.

Bara en Beta

OBS! All funktionalitet kommer inte att finnas från vecka 45 då detta är en beta-version som tillåter oss att testa plattformen innan den produktionssätts för alla användare. Hjälp oss gärna genom att raportera de fel eller brister när du testar betan. Ett antal externa tjänster kommer till exempel inte att vara tillgängliga under testperioden och vissa saker läggs till allt eftersom. Till exempel finns inga teman vecka 45 då mycket arbete återstår med uppmärkning av centralt innehåll för att göra detta klickbart. Alla nya funktioner som presenterats  på den här sidan kommer inte heller att vara tillgängliga under hela testperioden. Stort tack till er som testar!

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This