Nya 

Digital Pedagogik

En bredare katalog med smartare funktioner

Välkomna till nya katalogen

 

I januari kommer alla användare få full tillgång till en bredare mediekatalog som nu innefattar e-böcker som standard för alla användare. Med uppdateringen kommer också nya funktioner som klippverktyg så att du kan skapa egna klipp av våra utbildningsfilmer.

Nya uppdateringen kommer att implementeras i januari v.2. Under den veckan blir det vissa begränsningar i plattformen men från och med v.3 skall det vara full funktionalitet i plattformen. 

n

Dina favoriter följer med!

Du behöver inte spara ner favoriterna på något sätt utan dessa läses över i januari. Om du sparat någon favorit beta-versionen finns en risk att du kommer att få några dubbletter när vi läser in din gamla favoriter, men det är bara att ta bort efter vecka 3.

Samma adress

Under testperioden når du betan genom en länk i gamla Digital Pedagogik. Då kommer du till nya portalen automatiskt utan ytterligare inloggning med så kallad SSO. När betan ersätter nuvarande Digital Pedagogik kommer den att ligga på samma adress som den alltid har gjort: digitalpedagogik.se

Samma lösenord

Från vecka 3, 2020  är ditt konto flyttat till nya portalen. Du loggar in med samma uppgifter som du har använt förut. Skillnaden är att inloggningen finns i menyn högst upp. En annan nyhet är att du kan söka i katalogen utan att vara inloggad men kan då inte strömma film.

Filtrera på spellängd

När du söker efter film i den nya versionen av Digital Pedagogik har du möjlighet att filtrera film på spellängd. Det är förstås praktiskt om du vill hinna visa och diskutera en film under en lektion. Dra bara i reglaget för att bestämma maximal speltid!

Skapa dina egna klipp

Alla användare kan skapa klipp från vår filmkatalog för att dela med elever eller kollegor. Perfekt när det kanske bara är en del av en film som man vill använda i sin undervisning.

Smartare favoriter

I den nya versionen av Digital Pedagogik kan du spara favoriter i mappar i två nivåer (dvs mappar i mappar). Dessutom kan du dela mapparna med kollegor eller elever! Om du gör ändringar i mappen kommer ändringarna också märkas för dem som du delat mappen med! Nu kan alltså eleverna prenumerara på en mapp som du har delat.

Nu får alla

E-BÖCKER

 

 

Möjligheten att alltid ha en klassrumsuppsättning tillgänglig oavsett storlek på klassen eller skolan är förmodligen den största vinsten med e-böcker. När täckningen av datorer och läsplattor blir bättre och bättre ute i skolorna så börjar e-boken som verktyg i skolan bli en realitet. Därför kommer nu vår första breda satsning på e-böcker för våra kunder.

 

Åldersgräns på film

Många användare har velat ha åldersgräns på vissa filmer i Digital Pedagogik så att unga elever inte kan se allt som äldre elever har tillgång till. För att åldersbegränsningen ska fungera måste eleverna ange sitt födelseår när de loggar in i den nya versionen av Digital Pedagogik eller skapar ett nytt konto. Om skolan är ansluten till Skolfederationen krävs det att ett attribut läggs till i profilen. Detta attribut har vi delat med kommunernas it-avdelningar.

LGR11 klickbart

Just nu sker en ommärkning av alla teman gällande centralt innehåll ur läroplanen. Den här uppmärkningen kommer att vara klickbar för användarna för att kunna visa alla resurser uppmärkta med samma centrala innehåll. Under vt 2020 kommer även förlagsfilm att märkas upp.

Vi vill erbjuda det bästa

Varje gång en stor uppdatering görs kan det kännas lite förvirrande. Måste de byta nu igen? För att vi ska kunna erbjuda den bästa medieplattformen för våra kunder så måste vi följa med i utvecklingen. Men om det känns jobbit att kasta sig över nyheterna så kan ni alltid bjuda in oss till er verksamhet. Vi kommer gärna på en arbetsplatsträff eller kompetensdag och visar plattformen utan kostnad. Kontakt vår kundtjänst för mer information.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-15.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundservice

Tel 0500-44 54 00
Mån-tors 8:00-16.00
Fre 8:00-15:00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This